reklama
Ja mam PAI1 i MTHFR ten pierwszy i powiem tak, pierwsza ciąża bez problemu zajście i utrzymanie( zero leków, wtedy nie wiedziałam o trombofilii), później dwa poronienia i teraz 4 ciąża od początku ( od 2 kresek) zastrzyki w brzuch z heparyny, acard, magnez, luteina do 13 tc, kwas foliowy 5mg. Aktualnie 22tc i wszystko okCześć, dzisiaj dostałam wyniki badań genetycznych. Wyszła trombofilia wrodzona. Jak przebiega ciąża przy trombofilii? Na co uważać?
Ada199079
Fanka BB :)
czyli mam jeszcze załatwić wizytę u genetyka? Na te badania wysłał mnie ginekolog.Nie zdziw się jak genetyk albo hematolog powie Ci, że wcale nie masz trombofilii wrodzonej.
Ja ze swoimi też nie byłam u genetyka, gin zlecił badania i dalej już on prowadził.czyli mam jeszcze załatwić wizytę u genetyka? Na te badania wysłał mnie ginekolog.
Ada199079
Fanka BB :)
czyli nie muszę umawiać się do genetyka. Ginekolog przepisał mi podwójne dawki, jeszcze biorę progesteronJa ze swoimi też nie byłam u genetyka, gin zlecił badania i dalej już on prowadził.
Ja brałam luteinę to jest progesteron. Jeśli lekarz nic nie mówił to ja bym chyba nie zapisywała się.czyli nie muszę umawiać się do genetyka. Ginekolog przepisał mi podwójne dawki, jeszcze biorę progesteron
A jesteś już w ciąży czy dopiero planujesz?
Hey mam to samo . Aktualnie w ciąży na zastrzykach ( Neoparin ) kwas foliowy metylowany , acard ,luteina dzidzius zdrowyCześć, dzisiaj dostałam wyniki badań genetycznych. Wyszła trombofilia wrodzona. Jak przebiega ciąża przy trombofilii? Na co uważać?
Takie wyniki nie oznaczają trombofili, masz po prostu mutacje na genach, które mogą spowodować trombofilie. Możesz być zdrowa jak ryba i donosić ciążę bez problemu, masa dziewczyn tak ma i nawet nie wiedza, bo nie robiły badań. Powinnaś zbadać profil krzepliwosci krwi m. in białko C i białko S, one powiedzą jak realnie krzepnie Twoja krew.Cześć, dzisiaj dostałam wyniki badań genetycznych. Wyszła trombofilia wrodzona. Jak przebiega ciąża przy trombofilii? Na co uważać?
reklama
gadzam sie tez robilam mi sie akurat potwierdzilo .Takie wyniki nie oznaczają trombofili, masz po prostu mutacje na genach, które mogą spowodować trombofilie. Możesz być zdrowa jak ryba i donosić ciążę bez problemu, masa dziewczyn tak ma i nawet nie wiedza, bo nie robiły badań. Powinnaś zbadać profil krzepliwosci krwi m. in białko C i białko S, one powiedzą jak realnie krzepnie Twoja krew.