Ann2907
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja dzieki heparynie uslyszalam serce po 3 stratach przy tych mutacjach bo sam kwas metylowany nic nie dawal. Wiec cos w tym jestTe mutacje ma wiele osób. W tym momencie nie są nawet wskazaniem do zażywania heparyny. To, co warto zrobić, to postawić na metylowane formy kwasu foliowego.
Dzięki heparynie czy może dlatego, że np. był to zdrowy zarodek? Skąd pewność, że to właśnie heparyna pomogła?ja dzieki heparynie uslyszalam serce po 3 stratach przy tych mutacjach bo sam kwas metylowany nic nie dawal. Wiec cos w tym jest
bylam u kilku lekarzy. Kazdy powiedzial, ze w moim przypadku konieczna jest heparyna zeby podczas zagniezdzania nie utworzyl sie mikro zakrzep, ktory spowoduje poronienieDzięki heparynie czy może dlatego, że np. był to zdrowy zarodek? Skąd pewność, że to właśnie heparyna pomogła?
W porządku. Tylko jeżeli kilku lekarzy dało taką diagnozę, to najprawdopodobniej w badaniach albo w Twojej historii musiało wyjść coś jeszcze, co skłoniło do podania heparyny. Wg. najnowszych badań same mutacje nie są wskazaniem do jej podania.bylam u kilku lekarzy. Kazdy powiedzial, ze w moim przypadku konieczna jest heparyna zeby podczas zagniezdzania nie utworzyl sie mikro zakrzep, ktory spowoduje poronienie
Dokładnie, wiele osób łapie się wszystkiego...Ja nie wiem czy to przypadek, czy zasługa heparyny. Ale po dwóch a w zasadzie 3 poronieniach udało się donosić ciążę. Mimo to kilku lekarzy spotkanych podczas ciazy miało wątpliwości co do powinności jej przyjmowania.
Nie mniej jednak heparyna raczej nie może zaszkodzić, a przy staraniach wiele osób w takich sytuacjach łapie się wszystkiego żeby tylko zajsc i donosić zdrowa ciążę.