chce wiedziec czy musze brac jakies leki przed kolejna probaTak, to jak za 3 miesiące to kupa czasu to rzeczywiście już lepiej hematolog wcześniej
reklama
Carry88
Moderator
@asiakyupl Ja mam tą samą mutacje w homozygocie i za sobą donoszona ciążę więc to na pewno nic nie przekreśla, lepiej zrobić badania i dobrze dobrać suplementację. Ja bym polecila jeszcze zbadać czynnki krzepnięcia.
tych badan nie mam zleconych,ale na kolejnej wizycie porozmawiam o tym z ginekologiem@asiakyupl Ja mam tą samą mutacje w homozygocie i za sobą donoszona ciążę więc to na pewno nic nie przekreśla, lepiej zrobić badania i dobrze dobrać suplementację. Ja bym polecila jeszcze zbadać czynnki krzepnięcia.
MARLENA863
Fanka BB :)
Hej dziewczyny mam pytanie bo 8 marca zatrzymała mi się ciąża na 5 tygodniu i zrobiłam badania na trombofilie I wyszły mi 2 mutacje jedna taka że witaminy metylowane a druga taka że jak zajde w ciąży to chyba będę musiała brać dodatkowo heparyne , od wczoraj jestem stymulowana I biorę juz acard i 5 kwietnia jadę do kliniki , chociaż lekarz twierdzi że ja bym niemusiala brać tej heparyny co wy o tym sądzicie wyniki wstawiam.
Załączniki
Zazuu
Hej dziewczyny mam pytanie bo 8 marca zatrzymała mi się ciąża na 5 tygodniu i zrobiłam badania na trombofilie I wyszły mi 2 mutacje jedna taka że witaminy metylowane a druga taka że jak zajde w ciąży to chyba będę musiała brać dodatkowo heparyne , od wczoraj jestem stymulowana I biorę juz acard i 5 kwietnia jadę do kliniki , chociaż lekarz twierdzi że ja bym niemusiala brać tej heparyny co wy o tym sądzicie wyniki wstawiam.
Generalnie masz wariant mutacji który ma mnóstwo kobiet. Część donosi ciążę bez niczego, część na acardzie a jeszcze inne jak ja na przykład muszą mieć i acard i heparyne i to heparyne w większych dawkach bo inaczej tracę wszystkie ciąże.
Natomiast co do zasady sama ta mutacja nie jest wskazaniem do heparyny
MARLENA863
Zaszłam w ciążę prawie po 12 latach i przy pomocy acardu ale szybko ja straciłam i niewiem czy ryzykować 2 raz z samym acardem czy poprostu odrazu zabezpieczyć się heparyna.Generalnie masz wariant mutacji który ma mnóstwo kobiet. Część donosi ciążę bez niczego, część na acardzie a jeszcze inne jak ja na przykład muszą mieć i acard i heparyne i to heparyne w większych dawkach bo inaczej tracę wszystkie ciąże.
Natomiast co do zasady sama ta mutacja nie jest wskazaniem do heparyny
Zazuu
Zaszłam w ciążę prawie po 12 latach i przy pomocy acardu ale szybko ja straciłam i niewiem czy ryzykować 2 raz z samym acardem czy poprostu odrazu zabezpieczyć się heparyna.
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbować z heparyna, ja po drugim poronieniu powiedziałam, że chce heparyne, a po czwartym ustaliłam z lekarką większą dawkę i póki co odpukać doszłam najdalej że wszystkich ciąż
reklama
MARLENA863
Super i oby tak dalej.Nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbować z heparyna, ja po drugim poronieniu powiedziałam, że chce heparyne, a po czwartym ustaliłam z lekarką większą dawkę i póki co odpukać doszłam najdalej że wszystkich ciąż