reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tormentiol

eli1125

mama jasia i olka
Miasto
Marki
moj synek jak mial 6 miesicy zrobily mu sie odparzenia na pupie walczylam z tym wsyztskimi dostepnymi srodkami jakos sie udało i zeszlo mu wszytsko moja tesciowa przyniosla mi dla malego tormentiol nigdy nie slyszalam o tej masci wzielam ulotke i zaczelam czytac ze przeznaczona dla dzieci od 3 roku zycia zrezygnowalam jednak tesciowa za wygrana nie dala i wczoraj jak u nas byla znowy przywiozla tormentiol mowiac ze to najlepsza masc na odparzenia zaczelam czytac w necie i zadania sie podzielone czy mialyscie stycznośc z tormentiolem moze uzywalysci?e co sadziecie? ja narazie sie wstrzymam???

reklama
moj synek tez mial bardzo odparzona pupcie w czasie pobytu w szpitalu gdzie dostawal mocne antybiotyki noi oczywiscie biegunka byla jak cholera i wtedy pani doktor ktora sie nami opiekowala kazala mu smarowac dupcie wlasnie TORMENTIOLEM i naprawde po dwoch dniach nie bylo juz sladu po odparzeniach i teraz zawsze mam go w szafce i jak cos to nim smaruje

Tormentiol jest zakazany do 3 roku zycia-bo zawiera kwas borny .Kwas borny nie powinien być stosowany u małych dzieci, jest toksyczny, kumuluje się w organiźmie i może powodować uszkodzenie nerek czy układu nerwowego,jest to związane z nie do końca dobrze wykształconą barierą ochronną skóry dziecka
. Polecam maść TORMENTALUM taki sam skład jak w Tormentiolu tylko bez kwasu bornego ok 4 zł.
To samo dotyczy Aphtinu na plesniawki(ktory nie powiniwn byc stosowany poniej 11 roku zycia)
I rozporzadzenie Ministra Zdrowia co do tego spceyfiku
http://www.portalmed.pl/xml/prawo/medycyna/medycyna/r2002/020934s/020934s2

Ostatnia edycja:
tak samo krem sudocrem nie powinno się stosować go do 6 M, a tak czy tak ludzie go kupują dla maluchów.

:baffled::baffled::baffled::baffled: az wzielam pudelko sudocremu i poszukalam takiego zakazu i... ....pisze jak wol, ze jest dla niemowlat :tak::tak: wiec chyba cos ci sie pomylilo :sorry:

Co do termentiolu ja balabym sie tym posmarowac tak malemu dziecku pupinki :-(

Ostatnia edycja:
reklama
:baffled::baffled::baffled::baffled: az wzielam pudelko sudocremu i poszukalam takiego zakazu i... ....pisze jak wol, ze jest dla niemowlat :tak::tak: wiec chyba cos ci sie pomylilo :sorry:

Co do termentiolu ja balabym sie tym posmarowac tak malemu dziecku pupinki :-(

to prawda SUDOCREM jest dla niemowlakow najlepszy i uwazam ze tormentiol czy inne specyfiki ktore polecaja nam nawet lekarze sa zbedne... kaza mama wie co dla jej maluszka jest najlepsze i jak na co reaguje... a jesli w ulotce jest napisane ze jest od tego i tego wieku to po co ryzykowac... czasami skutki moga byc bardziej bolesne dla malucha niz te odparzenia...

Do góry