reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torbiel a ciąża

mama Natalki2017

Fanka BB :)
wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa (cytologia, usg). Na Usg wyszło ze przy lewym jajniku mam 3 centymetrową torbiel. Lekarz mówi żeby się nie stresować i przyjść po miesiączce bo może się wchłonąć także czekam z nadzieją, ale gdyby się nie wchłonęła to jak z zajściem w ciąże? Zaczęliśmy myśleć z mężem o drugim dziecku.Czy mogę się starać jeśli konieczne będzie leczenie farmakologiczne? Wyczytałam że takie leczenie może trwać pare lat, a nie ukrywam że nie chcę zbyt długo czekać z zajściem w ciąże

reklama
Ja w drugą ciążę zaszłam z torbielą 3,5cm - złoty strzał :p więc problemów z zajściem nie było żadnych. Lekarka powiedziała że podczas ciąży powinna sama pęknąć. Niestety nie pękła i teraz antykonceptami próbujemy leczyć, na razie bez większego powodzenia. P.S. syna urodziłam w terminie, torbiel w żaden sposób w ciąży nie przeszkadzała.

Ja w drugą ciążę zaszłam z torbielą 3,5cm - złoty strzał :p więc problemów z zajściem nie było żadnych. Lekarka powiedziała że podczas ciąży powinna sama pęknąć. Niestety nie pękła i teraz antykonceptami próbujemy leczyć, na razie bez większego powodzenia. P.S. syna urodziłam w terminie, torbiel w żaden sposób w ciąży nie przeszkadzała.
rozumiem że podczas ciąży nie brała Pani żadnych leków pod tym kątem? czytałam ze podają chyba luteinę właśnie oprócz antykoncepcji ale nie wiem czy w ciąży też

Nie brałam nic na to (luteine w ciąży od 13tyg brałam ale z innego powodu). W większości przypadków wystarcza 3 miesiące zażywania tabletek antykoncepcyjnych żeby się pozbyć torbieli. Nie ma co od razu obstawiać najgorszych scenariuszy bo na prawdę z reguły leczenie torbieli nie trwa tak długo ;)

Ostatnia edycja:
Nie brałam nic na to (luteine w ciąży od 13tyg brałam ale z innego powodu). W większości przypadków wystarcza 3 miesiące zażywania tabletek antykoncepcyjnych żeby się pozbyć torbieli. Nie ma co od razu obstawiać najgorszych scenariuszy bo na prawdę z reguły leczenie torbieli nie trwa tak długo ;)
Dziękuję za odpowiedź. Gdzieś wyczytalam że leczenie często trwa 1-2lata

wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa (cytologia, usg). Na Usg wyszło ze przy lewym jajniku mam 3 centymetrową torbiel. Lekarz mówi żeby się nie stresować i przyjść po miesiączce bo może się wchłonąć także czekam z nadzieją, ale gdyby się nie wchłonęła to jak z zajściem w ciąże? Zaczęliśmy myśleć z mężem o drugim dziecku.Czy mogę się starać jeśli konieczne będzie leczenie farmakologiczne? Wyczytałam że takie leczenie może trwać pare lat, a nie ukrywam że nie chcę zbyt długo czekać z zajściem w ciąże
Witam ja mając torbiela brałam luteinę pod jezyk... Miała problem zajścia więc lekarz mi przepisał clostilbegyt tabletki po których zaraz zaszłam w ciążę szybko.

reklama
Do góry