reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

Ja pakowalam się dwa tygodnie przed terminem. Jeśli dobrze się czujesz a ciąża przebiega prawidłowo to nie ma co się spieszyć. Ja brałam dla siebie dwie koszule, majtki poporodowe oraz podkłady i te na łóżko także. Oczywiście kosmetyki pod prysznic płyn dla kobiet w czasie połogu. Dla maluszka pampersy i chusteczki, parę ubranek body śpioszki. Pobyt w szpitalu jest bardzo krótki ja po cc leżałam 3 dni więc nie ma co pakować walizek

reklama
Ja polecam spakować się koło 35-36 tygodnia ciąży. Lepiej na spokojnie,a nie na wariata,bo po co Wam niepotrzebnie nerwy. Od 37 tygodnia ciąża jest donoszą wiec w każdej chwili może maleństwo przyjść na świat. Ja przed pakowanie toreb (1dla dziecka 1 dla mnie- wszystko bez problemu mogłam szybko znaleźć ) zrobilam sobie listę, a to czego nie dopakowalam bo było w użyciu do ostatnich chwil (ładowarka, szczoteczka do zębów itp) miałam spisane na małej karteczce i przypięte do torby a w nocy gdy wody mi odeszły ze spokojem dopakowalam braki, a w tym czasie partner robił sobie kanapki do szpitala :-) to prawda każdy szpital zapewnia coś innego - warto zadzwonic lub sprawdzić stronę internetową.

Do góry