reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
a ja właśnie nie mam żadnych starych koszul bo nigdy w nich nie spałam, ale jak coś to mi dadzą szpitalna do porodu ... ;)

ja do szpitala na poród zabrałam również starą koszulę, ale nie wyrzucałam jej bo wszystko ładnie się wyprało i niech leży może się kiedyś na coś przyda:-)

Ja mialam do porodu koszule w kolorze czarnym:-) wiec tez sie wyprala;-) A co do tych koszul z rozcieciem na piersiach, to juz polozne ze szkoly rodzenia je odradzaly, a ze mna na sali lezala dziewczyna, ktora taka miala i gdyby nie karmnik pod spodem, to oczywiscie swiecilaby cyckami:tak: W ogole smialam sie, bo calutki oddzial poporodowy mial te koszule z allegro, szare, z kolorowymi z misiami, bocianami itp, zapinane na skos na piersiach:-) Jakby ktos przysponsorowal poloznice normalnie:-D

dokładnie , taka koszula to dobra do domu...
ja na drugi dzien jak już mogłam jeść, siedziałam sobie po turecku na łóżku i wcinałam herbatniki, ludzie się przewijali (bo akurat miałam sale koło porodówki i noworodków) więc co chwile ktoś kukał do mnie,a ja wcinam wcinam .... patrze a przez jedno rozcięcie wyszła mi cała pierś hahahaha więc sie ludzie napatrzyli ;D

W ogole smialam sie, bo calutki oddzial poporodowy mial te koszule z allegro, szare, z kolorowymi z misiami, bocianami itp, zapinane na skos na piersiach:-) Jakby ktos przysponsorowal poloznice normalnie:-D

akurat ta koszula sprawdzila mi sie najlepiej wiec polecam!:)

ja juz prawie mam torbe spakowana.. jeszcze ladowarki.. nintendo, jakby mnie sie nudzilo... he he... a tsk wracajac do tych koszul, to pamietam ja po porodzie mialam nawal i mi piersi zaczely rosnac.. a wlasciwie bez pruderii wychodzic wlasnie z takich rozciec... nie umialam sobie z nimi poradzic... i byc moze jak piersi nie sa zbyt duze przy tym jak nabieraja pokarmu to moze te koszule z rozcieciem sie sprawdzaja.. w koncu jak je szyja to jest zapotrzebowanie.... ja wole rozpinane...

a co do laktatora...ja mialam reczny, bo wtedy nie bylo elektrycznych.. ale byl w szpitalu i im powiedzialam NIE !!!! potem jak sie piersi juz przyzwyczaja to i pewnie ze wygodniejsza wersja elektyczna ale pod warunkiem mozliwosci regulacji sily ssania... ja na razie mam dalej swoj stary, wysterylizowany i gotowy na jutrzejszy start z przygoda...

ja też zakupiłam sobie dwie sztuki takich koszul, ale w zasadzie mam zamiar ich używac jedynie w szpitalu, w domu preferuje zwykły tshirt i dresy.. no trudno, może mi ten mój mikro biust (nawet przy wypełnieniu mlekiem) nie bedzie za bardzo wyskakiwał z tej koszuli..
a mini produkty do kosmetyczki to najlepsze rozwiązanie, nawet żel do higieny intymnej mam w formie kilku próbek, dlatego moja kosmetyczka tym razem będzie wyjątkowo lekka;)

Ja też mam taka koszule rozpinana na skos, tylko, że z żyrafkami:-D:-D i właśnie wydaje mi się najodpowiedniejsza.
klariss- jaką ? ta z rozcięciami czy rozpinaną na skos ?

reklama
W ogole smialam sie, bo calutki oddzial poporodowy mial te koszule z allegro, szare, z kolorowymi z misiami, bocianami itp, zapinane na skos na piersiach:-) Jakby ktos przysponsorowal poloznice normalnie:-D

Hehe mam te właśnie zakupione, dokładnie z misiem i wózeczkiem :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry