reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

Ja jeszcze torby nie spakowalam bo nie mam jak... ale radze miec wstepnie spakowana. Mnie porod zaskoczyl 3 tyg przed terminem, w sklepie i kontrolnie pojechalam do szpitala bo byl blisko choc wydawalo mi sie ze to jeszcze nie teraz i niestety rodzilam bez zadnych swoich rzeczy. Na pocieszenie powiem , ze wcale mnie to nie stresowalo, w szpitalu wszystko bylo :tak: i nie odczuwalam zadnego dyskonfortu za to np nie moja koszulinka. Moja torbe przywizli mi dopiero poznym wieczorem.

Takze przygotujcie sobie lepiej torbe a jak nie zdazycie to tez nic sie zlego nie stanie. Luzik!:-)

reklama
hihihi,

ja wczoraj wstępnie spakowalam torbę...ale została w Bytomiu jak by co to mi ją przywiozą..., bo z anigną M. zapakował mnie do rodziców żebym się z domu sama nie ruszala i Gaja na spacery nie chodziła ...no i do mamy pojechała pierwsza tura ciuszków do prania dla Hani...oczywiście razem z proszkiem..., teraz będę się wozić w jedną i druga stronę...:tak:;-):-), a M. juz w trasue niestety...

No kobitki działacie na mnie motywująco:-). We wtorek robię (mam nadzieję) ostateczne zakupy i powoli będę zabierać się za pranko. Na k-c zostawię sobie kupno biustonosza do karmienia z wiadomych powodów. Bo gdy produkcja ruszy...:-p

U mnie do spakowania zostały tylko moje kosmetyki a bez tego jak wiadomo jakby co da się przeżyć , zreszta w szpitalach zawsze są jakieś kioski .. a tak to reszte już mam.. tylko co z tego jak ciągle gdzieś śmigam a torba w domu .. chyba musze zacząć z nią jezdzić albo poprostu zostawić w samochodzie który jest zawsze tam gdzie ja ..
Najważniejsze że mam spakowane rzeczy dla malucha, ja tam sobie poradze..

Dołujecie mnie :baffled:to już? Czas? Jak patrzę na suwaczki to chyba wyciągnę wreszcie tę torbę :-( jakoś mi się do szpitala nie spieszy , chyba zaczynam mieć stracha :baffled:

Aniam - ja kosmetyki powrzucałam tylko 3 - żel do mycia, balsam do ciała i krem do twarzy. A w mojej szpitalnej wyprawce jest napisane, że mam spakować tusz, puder i błyszczyk, telefon i kartę i przekąski dla partnera i gości.... Bosko, po porodzie od razu *******.ę sobie makijaż i zadzwonię po gości! Jak impra, to impra:)

Anaklim - tylko nie zapomnij jeszcze zanim urodzisz łożysko po torta polecieć do jakiegoś hipermarketu, albo stołówki szpitalnej....:-D:-D:-D

reklama
Anaklim - ok , to ja dopisze jeszcze prostownice do włosów ...niech bedzie , błyszczyk i tusz to mam zawsze w torebce:).... no i nie wiem dlaczego nie dopisałaś tam butelki ulubionych perfum??.. przeoczenie ?
Z jedzenia nie mam nic , spakowałam wode mineralną ale wezme sobie jakies sucharki albo coś w tym stylu

Do góry