reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

toksoplazmoza

reklama
Carenik, dzieki za odpowiedz:) A w którym tygodniu ciąży jesteś? i jaką miałas tą awidność? Ja w czwartek wybieram sie na badania, lekarz powiedział, ze nie musze już badac IGm i IGG bo i tak nie zmieni to mojej sytuacji, ale zrobię, żeby zobaczyć co tam słychać, czy spadaja te wartości, Mam nadzieje, że wszystko sie u Ciebie dobrze skonczy:) pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Carenik, dzieki za odpowiedz:) A w którym tygodniu ciąży jesteś? i jaką miałas tą awidność? Ja w czwartek wybieram sie na badania, lekarz powiedział, ze nie musze już badac IGm i IGG bo i tak nie zmieni to mojej sytuacji, ale zrobię, żeby zobaczyć co tam słychać, czy spadaja te wartości, Mam nadzieje, że wszystko sie u Ciebie dobrze skonczy:) pozdrawiam.

13 tydz obecnie ;)

Hej,mi wykryto toksoplazmoze w 6 tc ,zarazilam sie przed ciaza,avidnosc 55 więc biorę rovamycyne,teraz jestem w 31 tc. W badaniach prenatalnych wyszło mi pośrednie ryzyko zespołu Downa i wady serca.byłam przerażona, dosłownie wpadłam w rozpacz.wykonałam testy Harmony koszt 1900 zł, było warto bo testy pokazały niskie prawdopodobieństwo ty chrob mniej niż 1/10 000. W 17 i 22 tc byłam na badaniach kardiologicznych płodu,bardzo dokladnych,nie wykazały zmian u dzidziusia. Na ostatnim USG okazało się że ułożenie dziecka jest poprzeczne,mam nadzieję że nie wynika to że nie wynika to ze zmian w budowie dziecka.Jeszcze kilka tygodni i wszystko sie okarze. Bardzo się boję.jeśli któraś mama niedawno urodziła dzidziusia po ciąży z toxo proszę dbać znac. Mam nadzieję ze nie wysłałam tego 2 razy:)

Hej,mi wykryto toksoplazmoze w 6 tc ,zarazilam sie przed ciaza,avidnosc 55 więc biorę rovamycyne,teraz jestem w 31 tc. W badaniach prenatalnych wyszło mi pośrednie ryzyko zespołu Downa i wady serca.byłam przerażona, dosłownie wpadłam w rozpacz.wykonałam testy Harmony koszt 1900 zł, było warto bo testy pokazały niskie prawdopodobieństwo ty chrob mniej niż 1/10 000. W 17 i 22 tc byłam na badaniach kardiologicznych płodu,bardzo dokladnych,nie wykazały zmian u dzidziusia. Na ostatnim USG okazało się że ułożenie dziecka jest poprzeczne,mam nadzieję że nie wynika to że nie wynika to ze zmian w budowie dziecka.Jeszcze kilka tygodni i wszystko sie okarze. Bardzo się boję.jeśli któraś mama niedawno urodziła dzidziusia po ciąży z toxo proszę dbać znac. Mam nadzieję ze nie wysłałam tego 2 razy:)
Przepraszam za literówki

hej, fajnie, że napisalas. U Ciebie bardzo wcześnie wykryto toksoplazmoze,na pewno wszystko jest ok z dzidziusiem. Współczuje stresu po drodze, który przeszłaś. Zazywasz rovamycyne do konca ciązy? pozdrawiam

reklama
Do góry