reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tłusta cera

maliaa

Początkująca w BB
Mój problem polega na strasznie tłustej i świecącej się cerze. Wcześniej zawsze miałam ładną cerę, ale po narodzinach mojej córci niestety się to zmieniło. Stosuję podkłady, ale świecąca cera spod nich szybko się przedziera. Czy któraś z Was ma podobny problem? Jakie środki, preparaty mogłybyście mi polecić?

reklama
Tłuste kremy już baaardzo dawno temu odstawiłam, a leków nigdy żadnych nie brałam. Próbowałam różne maseczki, okłady z domowych sposobów, ale to też nic nie dało.

Polecam serie nivea visage do cery tlustej -gleboko oczyszczajacy zel do mycia twarzy,tonik i krem matujacy.
Podklad oczywiscie tez matujacy i do tego sypki puder zwalczajacy nadmiar sebum (ja mam z yves rocher-rewelacja)
Uzywajac wyzej wymienionych moja buzia przez caly dzien pozostaje matowa a tez mam tlusta cere.

Ja również miałam ów problem, tzn. moja mieszana cera szybko zaczynała błyszczeć i również stosowałam różnego rodzaju żele i kremy, a nawet maski matujące. Tu mogę polecić serię SORAYA, połączenie żelu i kremu matującego sprawdzało się dobrze, ale nie zmienia to faktu, że do tego zawsze i pokład musiał być matujący, a no i puder transparentny również anti shine, tak sobie ubzdurałam:-D
Otóz jakieś pół roku temu na jednym z forum dowiedziałam się, że aby mój problem zniknął nie muszę, a nawet nie powinnam go matowić tylko odpowiednio nawilżyć cerę i od tej pory wszystkie matujące wynalazki odłożyłam na półkę.
Efektem jest brak błyszczenia. Dodam, że zależało mi również na zaprzestaniu zapychania cery, bo po ciągłym nakładaniu fluidów pory skóry były w strasznym stanie i wybrałam krem humektant, do kupienia w aptece, do oczyszczania płyn micelarny no i żadnych podkładów tylko syki puder mineralny. Nie sądziłam, że moja cera bez matu będzie wyglądać lepiej niż "z" Pozdrawiam;-)

Jak dla mnie to rewelacyjnie działa przemywanie sobie twarzy urt oil. On zawiera naftę oczyszczoną, ktora podobno jest zdrowa. No i jest to naturalny preparat. W ogóle poleciła mi to znajoma farmaceutka, bo śmiała się, że ciągle narzekam na moje świecące się czoło ;p ale na prawdę jestem zadowolona z efektów :) polecm :)

Nafta oczyszczona na twarz? A nie jest to przez przypadek na włosy? Zawsze myślałam, że naftę się na włosy nakłada. A tak w ogóle nie podrażnia ona skóry???

Mam podobnie tylko że do tego dochodzą problemy a mianowicie trądzik itd.
Jako krem stosuje "Emulsje matującą" firmy IWOSTIN, moim zdaniem jest rewelacyjny, buźka po nim jest gładziutka i dłuuugo matowa;) Jako podkład używam L'Oreal Infallible, i jestem z niego zadowolona w pełnej krasie, matuje na około 10-11 h w moim przypadku, potem trzeba tylko lekko poprawić a do tego ładnie wyrównuje koloryt i kryje jeżeli ma się jakieś blizny albo niedoskonałości;)

U mnie ppodklad loreal infallible sie nie sprawdzil...jest on dosyc ciezki i mimo ze niby nie daje uczucia maski na twarzy to ja po nim wlasnie takie uczucie mialam...
Dla mnie rewelacja jest tez loreal ale ideal balance Kafeteria - Damska torebka - Ideal Balance - podkład ultrawyrównujący

Tylko,ze teraz nie moge go juz nigdzie dostac :-( kupilam go kiedys na targu,facetka stala z kosmetykami markowymi ale w zadnym sklepie go teraz znalezc nie moge...
A jest naprawde swietny,lekki(w odroznieniu dla infallible,ktory dla mnie jest ciezki)

reklama
L'Oreal, Infaillible u mnie ten podkład również się sprawdził. Wprawdzie na matowi na 10h, bo myślę, że w przypadku Misslena jest to zasługa dobrego kremu matującego, a ja używałam go na zwykły nawilżający, ale efekt dobryu. Cera po nim wygląda poprostu zdrowo i promiennie, jednak na lato polecam L'Oreal, True Match Minerals,
lekki i kryjący...
Jeśli chodzi o naftę to słyszałam coś o produkcie URT-OIL jest to oczyszczona nafta zarówno do stosowania na zewnątrz:włosy, skóra jak i wewnętrznie. Działa m.in. na łupież, pozbawione blasku włosy czy też trądzik.

Do góry