reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno

Natalia5656

Początkująca w BB
Jak w ciazy miałam wysokie tetno do 150 tak teraz po porodzie spada nawet do 47 czy ktoś też tak ma?

reklama
Jeśli tętno spada Ci tak nisko - to idź do lekarza.
U mojego taty tak wyglądał zawał serca...

Jak w ciazy miałam wysokie tetno do 150 tak teraz po porodzie spada nawet do 47 czy ktoś też tak ma?
A jakie miałaś tętno przed ciążą ?
Ja przed miałam 60-65 a tu już jest taka dolna granica, przy 49 miałam zjazd i wyladowałam w szpitalu.
Ogólna prawidłowa norma to 60-90 , poniżej 50 zaczyna się stan niebezpieczny dla życia .

A jakie miałaś tętno przed ciążą ?
Ja przed miałam 60-65 a tu już jest taka dolna granica, przy 49 miałam zjazd i wyladowałam w szpitalu.
Ogólna prawidłowa norma to 60-90 , poniżej 50 zaczyna się stan niebezpieczny dla życia .
Przed było od 90 do 120 po lekach bo tak to nawet do 170 bylo

U mnie niedomkniecie zastawki trójdzielnej i mitralnej tak się objawiało.. Też miałam bardzo słabe tętno, od razu prywatnie do kardiologa poleciałam, i wyszło co wyzej + powiekszona znacznie lewa komora serca. Polecam się przebadać u kardiologa, echo serca + ekg na początek, a dalej to lekarz pokieruje.

Do góry