reklama
Aleksandra893
Fanka BB :)
Może zamiast pytać na forum czy coś jest z Tobą nie tak, wybierz się do lekarza? On napewno będzie widział i wiedział więcej niż jakieś dziewczyny z forumCześć, jestem tu nowa. Od 2 miesięcy pomijając miesiączkę robię testy owulacyjne. Ani raz według testu nie miałam owulacji. Że mną jest coś nie tak czy z testami?k
NiebieskookaEM
Możliwe, że testy są wadliwe (o takich przypadkach mówiłam ginekolog), ale możliwe, że nie masz owulacji. Podejdź najlepiej ba monitoring do lekarza :d
Crazylalafresh
Moderator
Ja robiłam testy w czasie owulacji i negatywne i tym samym czasie chodziłam na monitoring owulacji i ginekolog potwierdził że była. Lepiej idź na monitoring, ginekolog wszystko sprawdzi czy w ogóle jest a jak nie to przepisze leki by ją wywołać
lubiekawee
Początkująca w BB
zgadzam się z dziewczynami, lepiej do lekarza. Ja korzystam z appki, i w blogu mają sporo info jak mierzyć, jakie badanie, etc: Link do: Baza wiedzy - iYoni Zobacz, może coś się przyda.
Aleksandraan
Hej, ja pierwszy raz w życiu sięgnęłam po testy owulacyjne, chcemy z mężem kolejne dziecko, wg. kalendarzyka owulację powinnam mieć 13 lipca ale od 12 wychodzi mi druga kreska i dziś wyglądała tak (test na samym dole). Nie bardzo wiem czy to już wskazuje na zbliżającą się owulację czy jeszcze będzie ciemniejsza. Testy kupiłam raczej z ciekawości jak cała sprawa wygląda. Zwłaszcza, że od porodu mam wahania w cyklu, kiedyś miałam 31 dni regularnie, a teraz waha mi się od 31 do 36 dni. Licząc na oko moje wahania w cyklach owulacja mogłaby wypaść między 13 a 18 lipca. Stąd nie wiem czy mam się spodziewać ciemniejszej kreski czy stawiać na owu jutro czy pojutrze pozdrawiam.
Załączniki
NiebieskookaEM
Jak dla mnie to ten ostatni test jest pozytywny i owulacje powinnaś mieć do 48h od niego.Hej, ja pierwszy raz w życiu sięgnęłam po testy owulacyjne, chcemy z mężem kolejne dziecko, wg. kalendarzyka owulację powinnam mieć 13 lipca ale od 12 wychodzi mi druga kreska i dziś wyglądała tak (test na samym dole). Nie bardzo wiem czy to już wskazuje na zbliżającą się owulację czy jeszcze będzie ciemniejsza. Testy kupiłam raczej z ciekawości jak cała sprawa wygląda. Zwłaszcza, że od porodu mam wahania w cyklu, kiedyś miałam 31 dni regularnie, a teraz waha mi się od 31 do 36 dni. Licząc na oko moje wahania w cyklach owulacja mogłaby wypaść między 13 a 18 lipca. Stąd nie wiem czy mam się spodziewać ciemniejszej kreski czy stawiać na owu jutro czy pojutrze pozdrawiam.
Aleksandraan
Dziękuję za odpowiedź. wieczorem powtórzyłam i wyszedł delikatnie bardziej wybarwiony, ale był też innej firmy, mam nadzieję, że faktycznie owu jest blisko.Jak dla mnie to ten ostatni test jest pozytywny i owulacje powinnaś mieć do 48h od niego.
NiebieskookaEM
Pamiętaj. Ze to tylko testy wkasujace na stężenie hormonu aby mieć pewność, co do owulacji,czy pęka, to musiałabyś się orzejsc na monitoringDziękuję za odpowiedź. wieczorem powtórzyłam i wyszedł delikatnie bardziej wybarwiony, ale był też innej firmy, mam nadzieję, że faktycznie owu jest blisko.
reklama
Aleksandraan
Wiem, że to tylko orientacyjnie, ale jakoś bardzo się nie spinam, w ciążę zachodzę dość szybko. Od jednego do trzech cykli. Na pokładzie 2 dzieci, 3 ciążę. W tym miesiącu już 2 razy miałam bóle owulacyjne, 12.07 bolał prawy jajnik, dzisiaj boli lewy. Co ma być to będzie. Testy kupiłam z ciekawości jak działają, bo nigdy się nie bawiłam w obserwacje owulacji. Miałam w miarę regularne cykle i na ogół w okolicach owulacji miałam bóle jajników.Pamiętaj. Ze to tylko testy wkasujace na stężenie hormonu aby mieć pewność, co do owulacji,czy pęka, to musiałabyś się orzejsc na monitoring