reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy ciążowe, beta hcg

Witam, staramy się z mężem o dziecko jakiś czas, ale bez spiny. Miesiączka w zeszłym miesiącu mi się nie spóźniła co prawda, ale z ciekawości zaczęłam robić testy kilka dni temu, zrobiłam ich 5 i wszystkie wyszły pozytywne, czy możliwe jest że doszło do zapłodnienia w zeszłym miesiącu, jeśli beta nie przekracza progu ciężarnych?
Łudzę się, że może się udało, skoro tyle testów wyszło pozytywnych, ale z drugiej strony czy mogło mieć na to wpływ, że tego dnia miałam wyższe stężenie tego hormonu w moczu z racji dni płodnych np?
Czy któraś miała taką sytuację? Testy robilam przez 2 dni z rzędu, dzisiaj zrobiłam kolejny i już negatywny i sama nie wiem czy sobie wkręcam, czy coś może być na rzeczy?

reklama
Witam, staramy się z mężem o dziecko jakiś czas, ale bez spiny. Miesiączka w zeszłym miesiącu mi się nie spóźniła co prawda, ale z ciekawości zaczęłam robić testy kilka dni temu, zrobiłam ich 5 i wszystkie wyszły pozytywne, czy możliwe jest że doszło do zapłodnienia w zeszłym miesiącu, jeśli beta nie przekracza progu ciężarnych?
Łudzę się, że może się udało, skoro tyle testów wyszło pozytywnych, ale z drugiej strony czy mogło mieć na to wpływ, że tego dnia miałam wyższe stężenie tego hormonu w moczu z racji dni płodnych np?
Czy któraś miała taką sytuację? Testy robilam przez 2 dni z rzędu, dzisiaj zrobiłam kolejny i już negatywny i sama nie wiem czy sobie wkręcam, czy coś może być na rzeczy?
Beta jednoznacznie wyklucza ciążę. Nie masz się ci łudzić.

@kinganew1 Jeśli testy wychodziły pozytywne, a potem beta negatywna, to jest możliwa ciąża biochemiczna. Ale tego już raczej się nie dowiesz...
Albo uszkodzone testy Ci się trafiły.

Taki temat był tu dwa dni temu. Powtórz betę, bo żadna z nas niczego nie wywróży.

@kinganew1 Jeśli testy wychodziły pozytywne, a potem beta negatywna, to jest możliwa ciąża biochemiczna. Ale tego już raczej się nie dowiesz...
Albo uszkodzone testy Ci się trafiły.
Ale jeżeli miała normalnie miesiączkę w terminie, a testy pozytywne w czasie płodnym w następnym cyklu to chyba raczej nie była biochemiczna.

@frez.ja1987 Z tego co czytam, to autorka pisze, że jej się okres spóźnił.
Jedna rzecz jest pewna - skoro testy i beta obecnie są negatywne, to nawet jeśli ciąża była, to już jej nie ma 🤷‍♀️

@frez.ja1987 Z tego co czytam, to autorka pisze, że jej się okres spóźnił.
Jedna rzecz jest pewna - skoro testy i beta obecnie są negatywne, to nawet jeśli ciąża była, to już jej nie ma 🤷‍♀️
Pisze, że się NIE spóźniła i że z ciekawości zaczęła kilka dni temu robić testy ciążowe (swoją drogą ciekawe dlaczego?) I czy na ewentualne pozytywne wyniki ma wpływ to, że miała płodne.

Ale fakt, ciąży nie ma skoro beta ujemna.

reklama
Do góry