reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test

Prawdopodobnie 11.02, 10.02 test owu był pozytywny, dwie kreski, druga gruba. W oba dni było współżycie
no to czysto teoretycznie już powinno ewentualnie być coś widać. Jeżeli masz wątpliwości poprostu idź na betę, na tym etapie powinna być wiarygodna.

reklama
Prawdopodobnie 11.02, 10.02 test owu był pozytywny, dwie kreski, druga gruba. W oba dni było współżycie
Maksymalnie 12 dni po owulacji zarodek powinien się zagniezdzic. Dopiero po jego zagniezdzeniu wzrasta beta, która jest odpowiedzialana za widoczność tej drugiej kreski na teście. Aczkolwiek musiałabyś mieć 100 %pewność, że owulacja była w te dni, które napisałaś.

Tym bardziej, że jeśli test był pozytywny to owulacja mogła nastąpić do 36 - 48 godzin po jego zrobieniu

Ja dla spokoju poszłabym na betę i powtórzyła ja po 48 godz. Jeden pomiar nic ci nie da, bo np moja ciąża startowała Z bardzo niskiego pulapu.
Dopiero powtórzenie badania i zauważalny wzrost jej poziomu dały pewność

Maksymalnie 12 dni po owulacji zarodek powinien się zagniezdzic. Dopiero po jego zagniezdzeniu wzrasta beta, która jest odpowiedzialana za widoczność tej drugiej kreski na teście. Aczkolwiek musiałabyś mieć 100 %pewność, że owulacja była w te dni, które napisałaś.

Tym bardziej, że jeśli test był pozytywny to owulacja mogła nastąpić do 36 - 48 godzin po jego zrobieniu

Ja dla spokoju poszłabym na betę i powtórzyła ja po 48 godz. Jeden pomiar nic ci nie da, bo np moja ciąża startowała Z bardzo niskiego pulapu.
Dopiero powtórzenie badania i zauważalny wzrost jej poziomu dały pewność
Każda ciąża startuje od " niskiego pułapu " 😅

Do góry