reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test PAPP-A przerażenie

reklama
Wizyta za niecałe 4 tygodnie wcześniej nie może nas przyjąć ... Niby przepych pacjentów.... Stąd tam niepewność i strach ...
A nie możesz wysłać mu wyników żeby chociaż ci wyliczył te ryzyka i teleporade? Bo usg już miałaś jak rozumiem? Więc kwestią zestawienia tego razem w programie, którego lekarze do tego używają.

Mieliśmy USG przed badaniem właśnie nie stwierdził nic nie pokojącego ale kazał dla pewności zrobić też ten PAPP-A bo same usg niby pewności całkowitej nie daje ... No i teraz nie wiemy co mamy o tym wszystkim myśleć na dodatek pierwsza ciąża poronienie ciąża mnoga zatrzymanie w 5 oraz 6 tygodniu ....
To co mialas, to było USG genetyczne? Czy genetyczne masz za 4 tygodnie?

To było USG prenantalne wykonane w wtorek do końca tygodnia kazał dosłać wyniki krwi papp-a na email po czym on to obliczy i za 4 tygodnie omówi na wizycie...

To było USG prenantalne wykonane w wtorek do końca tygodnia kazał dosłać wyniki krwi papp-a na email po czym on to obliczy i za 4 tygodnie omówi na wizycie...
Strasznie długo, spróbowałabym się dowiedzieć czy może wysłać wynik mailem, bo w wielu przychodniach tak robią, gdy biochemia przychodzi po USG.

@moniczka1993 skoro już macie wyniki USG i krwi, to wrzućcie dane do kalkulatora Fetal Medicine Foundation: Link do: The Fetal Medicine Foundation

Korzystałam z niego przed omówieniem i różnica obliczonych MoM Pappy i wolnego betaHCG to była ok. 0,01 w porównaniu do wyników lekarza, a więc nieistotna dla takiej swojej własnej oceny. Kalkulator wypluwa też ryzyka (u mnie się pokryły z obliczeniami lekarza). Przeliczniki tutaj co krążą na forum do przeliczenia są nieprawidłowe i dają błędne wyniki, bo już sprawdzałam. Ta strona jest w porządku i sprawdzona, bo to stowarzyszenie od certyfikatów FMF lekarzy, którzy wykonują badania prenatalne :)

@moniczka1993 skoro już macie wyniki USG i krwi, to wrzućcie dane do kalkulatora Fetal Medicine Foundation: Link do: The Fetal Medicine Foundation

Korzystałam z niego przed omówieniem i różnica obliczonych MoM Pappy i wolnego betaHCG to była ok. 0,01 w porównaniu do wyników lekarza, a więc nieistotna dla takiej swojej własnej oceny. Kalkulator wypluwa też ryzyka (u mnie się pokryły z obliczeniami lekarza). Przeliczniki tutaj co krążą na forum do przeliczenia są nieprawidłowe i dają błędne wyniki, bo już sprawdzałam. Ta strona jest w porządku i sprawdzona, bo to stowarzyszenie od certyfikatów FMF lekarzy, którzy wykonują badania prenatalne :)
A była byś tak dobra i zrobiła to za nas ? Bo ja tu widzę wszystko po angielsku . A kiepsko z tym .. wszystkie dane który są potrzebne mógłbym ci jakoś przesłać była bym bardzo wdzięczna.

reklama
A była byś tak dobra i zrobiła to za nas ? Bo ja tu widzę wszystko po angielsku . A kiepsko z tym .. wszystkie dane który są potrzebne mógłbym ci jakoś przesłać była bym bardzo wdzięczna.
Otwórzcie stronę w Google Chrome i włączcie tłumaczenie. Tam są do wpisania podstawowe dane z USG i krwi i daty.