reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test PAPA

Natalia1208

Fanka BB :)
Hej dziewczyny
Jestem w 12 tygodniu ciąży, od początku przeżywam stres związany z tym, oby tylko było wszystko ok. Miałam USG kilka dni temu i wszystko wyszło ok. Teraz czekam na wyniki testu PAPA z krwi, wierzę że będzie ok ale czekam na list. Czy też się stresowalyscie? Mieszkam w UK, czy w Pl też robią takie badania czy tylko USG?

reklama
Rozwiązanie
No właśnie nie duże bo 1 do 782 ale nastraszyli mnie że jak jest ponizej tysiąca to trzeba dla pewności Robic amniopunkcję bo wtedy jest 100 procent pewnosci
Robiłam usg prenatalne u ginekologa genetyka, który jako pierwszy w Polsce wprowadził testy Pappa, stwierdził, że jeśli w usg nie ma nic niepokojącego to nie ma potrzeby robienia testu z krwi. Osobiście ich nie robilam, słyszałam wiele opinii o tym, ze usg wychodzi dobre, Pappa niekoniecznie i tylko dodatkowy stres. Ja bym sie nie sugerowała wynikiem, skoro usg ok.
Hej dziewczyny
Jestem w 12 tygodniu ciąży, od początku przeżywam stres związany z tym, oby tylko było wszystko ok. Miałam USG kilka dni temu i wszystko wyszło ok. Teraz czekam na wyniki testu PAPA z krwi, wierzę że będzie ok ale czekam na list. Czy też się stresowalyscie? Mieszkam w UK, czy w Pl też robią takie badania czy tylko USG?
Hej ja tez w Uk mieszkam.ile masz lat?ja jak sie pytalam o jakies testy z krwi na choroby genetyczne to mowili ze musze zrobic prywatnie.jak bedzie wygladal ten PAPA u ciebie?pozdrawiam

reklama
No właśnie nie duże bo 1 do 782 ale nastraszyli mnie że jak jest ponizej tysiąca to trzeba dla pewności Robic amniopunkcję bo wtedy jest 100 procent pewnosci
Robiłam usg prenatalne u ginekologa genetyka, który jako pierwszy w Polsce wprowadził testy Pappa, stwierdził, że jeśli w usg nie ma nic niepokojącego to nie ma potrzeby robienia testu z krwi. Osobiście ich nie robilam, słyszałam wiele opinii o tym, ze usg wychodzi dobre, Pappa niekoniecznie i tylko dodatkowy stres. Ja bym sie nie sugerowała wynikiem, skoro usg ok.

Rozwiązanie
Do góry