reklama
Rozwiązanie
Dla pewności najlepiej zrobić badania krwi - LH, estradiol, progesteron.Jak obliczyć średni cykl, jeżeli cykle są nieregularne?
Jak długo utrzymuje się podwyższony poziom LH? od kilku dni test owulacyjny pokazuje dwie grube kreski.
LH -wysoki - wtedy wyrzut i potencjalnie owulacja
Estradiol - wysoki od 100 pg/ml i niski LH - to wtedy pęcherzyk jeszcze rośnie jest przed owulacją
Progesteron - niski - nie było owulacji / wysoki - już się odbyła
Test owulacyjny. W instrukcji takie zwrotu użyli " pierwszy dzień badania" chodzi o pierwszą próbę testuJakie chcesz robic badania?
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
Ok, a wiec w NPR bierze sie najkrótszy cykl i odejmuje 20 dni. I ta różnica jest względnie bezpłodna, aczkolwiek do owulacji moze dojść znacznie pozniej.
U ciebie byłoby to do 6 Dc ( faza bezpłodna), ale teraz po tym poronieniu rzeczywiście cieżko stwierdzić jak jest faktycznie.
Mysle, ze zaczęłabym od 8-9 dc, (gdyby była szybciej), ale psychicznie nastawiałbym sie, ze i teraz bedzie pozniej. Obserwujesz sluz? Bardzo by to ułatwiło zadanie.
U ciebie byłoby to do 6 Dc ( faza bezpłodna), ale teraz po tym poronieniu rzeczywiście cieżko stwierdzić jak jest faktycznie.
Mysle, ze zaczęłabym od 8-9 dc, (gdyby była szybciej), ale psychicznie nastawiałbym sie, ze i teraz bedzie pozniej. Obserwujesz sluz? Bardzo by to ułatwiło zadanie.
Ok, a wiec w NPR bierze sie najkrótszy cykl i odejmuje 20 dni. I ta różnica jest względnie bezpłodna, aczkolwiek do owulacji moze dojść znacznie pozniej.
Ostatnia edycja:
Jadwiga orłowska
W czasie miesiaczki i tuż po tez jest sluz to złuszczona śluzówka macicy. Jest troszkę inny niz płodny, ale podobny.
Być moze taki miałaś lub to było krwawienie srodcykliczne pokrywające sie z owulacja, a wtedy szybko nastąpi następne krwawienie i to byłaby juz miesiaczka.
Ciezko to rozróżnić. Ja stosuje NPR i mam wszystko czytelne.
Niestety po poronieniu organizm potrzebuje czasu aby dojść do siebie.
Który to dzien cyklu?
Być moze taki miałaś lub to było krwawienie srodcykliczne pokrywające sie z owulacja, a wtedy szybko nastąpi następne krwawienie i to byłaby juz miesiaczka.
Który to dzien cyklu?
Dzisiaj jest 6 DC.W czasie miesiaczki i tuż po tez jest sluz to złuszczona śluzówka macicy. Jest troszkę inny niz płodny, ale podobny.
Który to dzien cyklu?
Nie wiem kiedy zacząć testy owulacyjne - jutro, czy 11 DC, a może 14 DC lub później?
reklama
młoda1994
Możesz zacząć nawet od dzisiaj tylko staraj się wykonywać testy mniej więcej o tej samej godzinie i minimum 2h przed testem nie pić choć jest trudno przy takich upałach.Ktoś podpowie?
reklama