reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny, starania, pomozcie.

W tym miesiącu owulacja była w 13-14 dc. A skąd masz wiedzę, ze w następnym miesiacu też wtedy miałam, a nie np. 17-18 dc?
Dlatego pytam. Dlaczego robisz te testy. Mysle, ze bez testów łatwiej zajść w ciaze. Chociażby dlatego, ze dziewczyny czekają na pozytywny test i współżyją 1-2 razy. A bez testów współżyjąc co 2 dni co zwiększa szanse skoro plemniki dożywają nawet do 7 dni.
Ja nie robie testów ale w każdym miesiącu wiem kiedy mam dni płodne mimo ze cykle sa rożnej długości. Ja Akurat nie planuje wiecej ciazy wiec zalezy mi aby sie nie pomylić. No i lubię to ze zawsze wiem kiedy bedzie miesiaczka

Ostatnia edycja:
reklama
Dlatego pytam. Dlaczego robisz te testy. Mysle, ze bez testów łatwiej zajść w ciaze. Chociażby dlatego, ze dziewczyny czekają na pozytywny test i współżyją 1-2 razy. A bez testów współżyjąc co 2 dni co zwiększa szanse skoro plemniki dożywają nawet do 7 dni.
Ja nie robie testów ale w każdym miesiącu wiem kiedy mam dni płodne mimo ze cykle sa rożnej długości. Ja Akurat nie planuje wiecej ciazy wiec zalezy mi aby sie nie pomylić. No i lubię to ze zawsze wiem kiedy bedzie miesiaczka
A ja robiłam, bo chciałam zajść w ciąże i zaszłam w kolejnym cyklu.

Powiem Wam, że dziwny ten cykl. Jajnik mnie delikatnie bolał w czwartek, powiedzcie, Was jajnik boli przy owulacji czy przed?

Staram sie korzystać na maksa w dni nie płodne. Dawniej było łatwiej bo mogliśmy prze 10 pierwszych dni współżyć. Ale cykle sie skróciły i możemy tylko 4 dni, a właściwi 1 bo podczas okresu to wiadomo nie bardzo sie da.
Np w tym miesiącu wrócił z delegacji tuż po mojej miesiączce, no żal mi go było wiec ze 3 razy było z prezerwatywa. Jak jeszcze nie były tak bardzo płodne te dni. A teraz dostaje po łapkach bo wlasnie czas owulacji jest.
Zawsze mu mowie: nie martw sie z braku seksu nikt nie umarł.
Troche marudzi ale jak nie dam to co zrobi?
Mam wadę macicy wiec on wie, ze dla nas ciaza to prawdziwe wyzwanie, duzo wyrzeczeń w tym brak seksu, itd

reklama
Staram sie korzystać na maksa w dni nie płodne. Dawniej było łatwiej bo mogliśmy prze 10 pierwszych dni współżyć. Ale cykle sie skróciły i możemy tylko 4 dni, a właściwi 1 bo podczas okresu to wiadomo nie bardzo sie da.
Np w tym miesiącu wrócił z delegacji tuż po mojej miesiączce, no żal mi go było wiec ze 3 razy było z prezerwatywa. Jak jeszcze nie były tak bardzo płodne te dni. A teraz dostaje po łapkach bo wlasnie czas owulacji jest.
Zawsze mu mowie: nie martw sie z braku seksu nikt nie umarł.
Troche marudzi ale jak nie dam to co zrobi?
Mam wadę macicy wiec on wie, ze dla nas ciaza to prawdziwe wyzwanie, duzo wyrzeczeń w tym brak seksu, itd
A te 3 razy mu wystarczyły? Bo zawsze możesz jeszcze 3 razy rano, raz np. w południe, i wieczorem tez 3 razy, bo trochę szkoda, jak masz krótkie cykle i musicie czekać i bić go po łapkach ...

Do góry