reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciAzowy

Zależy od lekarza. Jak chodzisz prywatnie to myślę, że ze zwolnieniem nie będzie problemu. Moja koleżanka chodziła na NFZ i po pierwszej wizycie dostała zwolnienie, a nawet USG nie miała. Ciążę lekarka stwierdziła zwykłym badaniem i dała zwolnienie, a pracy nie miała jakoś szczególnie ciężkiej...

reklama
Dzisiaj byłam u ginekologa i nie stwierdziła jeszcze ciąży . Powiedziała tylko ze endometrium wynosi 16 ;-( jak myślicie czy to jeszcze za wcześnie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

za wczesnie .. :) dziwie sie ze tak wczesnie poszlas .... najlepiej isc ok. 7tc wtedy powinno byc juz serduszko.... wiem ze sie juz nie mozesz doczekac ale niepotrzebnie sie bedziesz teraz zamartwiac kiedy to taka maluska kropeczka ze dopiero za jakis czas sie fasolcia mamie pokaze ;)

Dzisiaj byłam u ginekologa i nie stwierdziła jeszcze ciąży . Powiedziała tylko ze endometrium wynosi 16 ;-( jak myślicie czy to jeszcze za wcześnie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja lecze sie na PCOS. Dowiedziałam sie w marcu ok 21. Ostatni okres mialam 9 marca. Lekarz zapisal mi witaminy ktore mialy pomoc troszkę z hormonami. Cykle mam 30 dniowe. Kiedy mi sie spóźnial okrea 4 dni zrobilam test. Wyszedl pozytywnie ... Pięć kolejnych tez. Na drugi dzien bylam u lekarza ktory byl zdziwiony bo wychodzi na to ze po 5 dniach brania witamin udalo sie. Byl tak w szoku ze stwierdził ze kreski jak nie sa tak mocne jak ta 1 na tescie wcale nie musi oznaczac ciazy. Malo tego pokazal mi jakies gownienko i pow ze to świadczy o braku ciazy. Zrobilam bede wskazywala na 2-3 tydz ciazy. Przeplakalam pare dni tak mnie lekarz wprowadził w błąd. Dzis wygląda to tak
1465936272-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam durnia, nie lekarza. Zanim się trafi na kogoś porządnego trzeba się naciąć :/
Ale wczesne chodzenie do gina, też mija się z celem, bo nic nie widać na USG i czarne myśli zaraz przychodzą.

Niepotrzebnie ;) Jeśli boisz się wrócić do pracy do idź do internisty i pogadaj. Ja miałam to samo że musiałam czekać aż serducho będzie widoczne. I co najważniejsze - nie denerwuj się :) Wszystko będzie dobrze.

reklama
Do góry