reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy zrobiony z powodu objawów ciążowych przy używaniu implantu antykoncepcyjnego.

Był u nas temat wazektomi i nawet się zdecydowałem po ogólnym opisie zabiegu. Ale jak przeczytałem najczęstsze powikłania to jednak pojawiły się u mnie wątpliwości. Także trochę mnie przeraża by ktoś mi coś majstrował, taka mała obawa by z moją "męskością" nic się nie stało. Jak to mówią w małżeństwie seks nie jest najważniejszy ale jak jest udane współżycie nagle zmienia się na gorsze (np. z powodu skutków ubocznych zabiegu) może mieć to wpływ na całość związku a nawet rozpad w dalszej perspektywie czasowej.

reklama
Był u nas temat wazektomi i nawet się zdecydowałem po ogólnym opisie zabiegu. Ale jak przeczytałem najczęstsze powikłania to jednak pojawiły się u mnie wątpliwości. Także trochę mnie przeraża by ktoś mi coś majstrował, taka mała obawa by z moją "męskością" nic się nie stało. Jak to mówią w małżeństwie seks nie jest najważniejszy ale jak jest udane współżycie nagle zmienia się na gorsze (np. z powodu skutków ubocznych zabiegu) może mieć to wpływ na całość związku a nawet rozpad w dalszej perspektywie czasowej.
A skutki uboczne implantu tez przeczytaleś?

A skutki uboczne terapii hormonalnej, która przyjmuje żona, czytałeś? Bo są o niebo gorsze.
Znam wielu mężczyzn, którzy poddali się wazektomii (to wcale nie takie rzadkie i całkiem modne!) i żaden nie miał żadnych powikłań. Powikłania są baaaardzo rzadkie. Mój mąż w wakacje też będzie robił. Najważniejsze to wybrać dobrą klinikę.

Rozumiem Panie i wasze poświęcenia dla dobra rodziny/związku. Ale antykoncepcję hormonalną można przerwać i z czasem wrócić do zdrowia, wazektomia rzadko kiedy jest odwracalna. Płodność wraca w 30-85% przypadków.

Rozumiem Panie i wasze poświęcenia dla dobra rodziny/związku. Ale antykoncepcję hormonalną można przerwać i z czasem wrócić do zdrowia, wazektomia rzadko kiedy jest odwracalna. Płodność wraca w 30-85% przypadków.
A czemu chcesz odwrócić wazektomie, jeśli kategorycznie nie chcesz więcej dzieci? 🤔

A czemu chcesz odwrócić wazektomie, jeśli kategorycznie nie chcesz więcej dzieci? 🤔
A czy ty wiesz co będzie za 5 lub 10 lat. Moje życie już nauczyło mnie że życie pisze różne scenariusze. Kiedyś za kogoś powiedziałem że dałbym sobie ręce i nogi odciąć tak ufałem i wierzyłem kobiecie - psycholog mi zripostował wypowiedź: " no teraz by Pan był kaleką" po czym zaczęliśmy się śmiać, chociaż wtedy nie było mi do śmiechu....

Do góry