reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy z krwi z Apteki - jest taki!

reklama
Cześć! Moze komuś się przyda. od 9 miesięcy staram się z partnerem o dziecko. Ilość zakupionych każdego miesiąca testów ciązowych jest nie do zliczenia. Dzis w Aptece farmaceutka zapytała czy nie chce testu z krwi co sie robi z palca hmm nie powiem, zdziwiłam się ze mozna go zrobić w domu
test z krwi pozytywny (zdjęcie), 3 test z moczu negatywne. Jestem tydzień przed planowaną miesiączką. Zaczynam się powoli cieszyć ;););)
Super, gratulacje! :D test z krwi jest bardziej czuły bo w krwi jest większa stężenie hcg, a w moczu jest rozcieńczone :) umów się do lekarza, żeby potwierdzić ciąże ze wszystko dobrze z dzidziusiem

Wow aż w to niedowierzam. Planujękolejne dziecko więc ile to mi oszczędzi nerwówki
Dokładnie. Test z moczu nie daje takiej wiarygodności jak test z krwi. Testy z moczu więcej pokazują negatyw mimo że ciąża jest, ale to przez to że hormon ciążowy pojawia się najpierw 48h po zagniezdzeniu w krwi a dopiero jak w krwi jest odpowiednia ilość hormonu trafia przefiltrowany do moczu i odpowiednia ilość hormonu w moczu dopiero pokaże pozytyw choć też nie zawsze bo jest dużo kobiet które robiły testy z moczu mimo np 9tc a testy negatywne.

Cześć! Moze komuś się przyda. od 9 miesięcy staram się z partnerem o dziecko. Ilość zakupionych każdego miesiąca testów ciązowych jest nie do zliczenia. Dzis w Aptece farmaceutka zapytała czy nie chce testu z krwi co sie robi z palca hmm nie powiem, zdziwiłam się ze mozna go zrobić w domu
test z krwi pozytywny (zdjęcie), 3 test z moczu negatywne. Jestem tydzień przed planowaną miesiączką. Zaczynam się powoli cieszyć ;););)
Gratulacje !!! Fajny test, jeśli ktoś nie mdleje na widok krwi ;-) Na stronie producenta podają czułość 25 jednostek.

Ja tam bym się tak nie cieszyła ;) w piątek zrobiłam bhcg z krwi w 36 dniu cyklu, a wyszło <0,1... chociaż cykle zwykle miałam 28/9 dni, ale że karmię piersią to pewnie po ciąży są jakieś dłuższe dalej nie dostałam okresu, a nigdy takich długich cykli nie miałam, więc we wtorek zrobiłam test z moczu i pozytywny - poszłam na krew i beta ok. 50 ;)
Dla odmiany przy pierwszej ciąży bhcg wyszło mi w 23 dc...

reklama
Jestem 4 dni przed @ już wariuje, ale chyba dlatego że nic nie planowałam , ale to przeczucie nie daje mi spokoju
Chyba kupię test

Do góry