reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy po czasie

Na każdym teście ciążowym (ulotka ) pisze że nie należy odczytywać wyników po określonym czasie
Jeśli widnieje należy oczytać wynik od 3 do 5 min tak robimy później wychodzi myląca pozytywna fabryczna druga kreska …

reklama
Dziewczyny, 5 lat staram się o dziecko. Jestem po zabiegu i antybiotykoterapii (mialam okropne zapalenie). Jestem tydzień po stosunku i dniach płodnych, nie mogąc się doczekać zrobiłam test z krwi (wiem, że troszkę za wcześnie) i wyszła mega blada kreska. Jak myślicie, to kreska fabryczna? Czy może cos jest na rzeczy 😢 po tylu latach człowiek łapie nadzieję z niczego.
A ile dni do miesiączki zostało?

Ja miałam tak, że zrobiłam test 11dc i wyszła jedna kreska , po czym wyrzuciłam test do kosza. Ale coś mnie tknęło by po kilkunastu minutach wyciągnąć , spojrzałam jeszcze raz , a tam takie coś. Wyrzuciłam , bo szansę na ciążę w tym cyklu były znikome , a wszyscy mówili na forum , że po czasie się nie liczy. Pewna , że to fabryczna wypiłam piwo, bo byłam tego dnia na małym spotkaniu. Za dwa dni jak okres nie przyszedł to powtórzyłam test i już wyszła druga kreska po minucie. W szoku , że jestem w ciąży jestem do teraz , a to już 8msc :p

Załączniki

• IMG20230601174445.jpg
    IMG20230601174445.jpg
    852,9 KB · Wyświetleń: 129
Dziewczyny, 5 lat staram się o dziecko. Jestem po zabiegu i antybiotykoterapii (mialam okropne zapalenie). Jestem tydzień po stosunku i dniach płodnych, nie mogąc się doczekać zrobiłam test z krwi (wiem, że troszkę za wcześnie) i wyszła mega blada kreska. Jak myślicie, to kreska fabryczna? Czy może cos jest na rzeczy 😢 po tylu latach człowiek łapie nadzieję

Dziewczyny, 5 lat staram się o dziecko. Jestem po zabiegu i antybiotykoterapii (mialam okropne zapalenie). Jestem tydzień po stosunku i dniach płodnych, nie mogąc się doczekać zrobiłam test z krwi (wiem, że troszkę za wcześnie) i wyszła mega blada kreska. Jak myślicie, to kreska fabryczna? Czy może cos jest na rzeczy 😢 po tylu latach człowiek łapie nadzieję z niczego.
Kreska blada jest ale może być fabryczna, poczekaj i zrob betę. Trzymam kciuki

Ja po czasie miałam kilka pozytywów, jak się później okazało były to kreski fabryczne ;) Miałam też fabryczne o czasie. Z tego co wiem, te testy z niebieskim barwnikiem lubią się dziwnie wybarwiać, nawet kiedy ciąży nie ma a już na pewno po czasie. Musisz powtórzyć test bo ten Ci niczego nie powie.
Czyli pewnie wadliwy test, zrobię w niedzielę dla pewności, ale pewnie miałam pecha co do testu. Napisałam, bo wiele razy robiłam test i nigdy nawet po czasie nie zrobiła mi się druga kreska, stąd to zaskoczenie

Hej dziewczyny
Wiem, że to już było, ale chciałam się poradzić.
Za trzy dni spodziewam się @, dwa dni temu zrobiłam test. Po 3 min nic nie wyszło, zostawiłam test i poszłam się wykąpać. Wychodząc z wanny zauważyłam druga kreskę. Myślicie, że to błąd fabryczny po czasie? Czy może być coś na rzeczy?
Test negatywny, miałam już tak dwa razy z tej firmy, niebieska kreska po czasie…

Z tego co mi wiadomo te testy lubią oszukiwać i zawsze wychodzą pozytywne nawet przy braku ciąży 😞

reklama
Do góry