reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy - nie wiem co myśleć

Cześć!
Mam pytanie, w zasadzie bardziej teoretyczne, czy orientujecie się jak to jest z tym wykonywaniem testu ciążowego z porannego moczu żeby stężenie bhcg było najwyższe, ile mniej więcej godzin trzeba przespać bez oddawania moczu?
Moja sytuacja wyglada tak: jestem w 28dc, jutro powinna przyjść @ i dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie z tym, że przespałam niecałe 4 godziny i w międzyczasie obudziłam się na siku. Natomiast w dniu wczorajszym około godziny 20, po przespaniu, o zgrozo, prawie 6 godzin na teście w ciągu 3 minut pojawił się cień cienia drugiej kreski, nie wydaje mi się żeby była to kreska fabryczna, ponieważ porównałam go z testem który wykonałam w 26dc i był on całkowicie biały nawet po dobie od wykonania, wszystkie trzy testy były z tej samej firmy. Teraz nie wiem już co myśleć, czy mogę jeszcze na coś liczyć. Jeżeli @ będzie się spóźniać to oczywiście pójdę na betę, ale chciałabym zaczerpnąć waszej opinii :) Co prawda to dopiero nasz 4 cykl starań, z partnerem podchodzimy do tego na luzie, nigdy się nie testowałam wcześniej niż w pierwszym dniu planowanej miesiączki, ale teraz jakoś zaczęłam się czuć inaczej niż zwykle. Czuje okropne zmęczenie, rzadko kiedy zdarzało mi się spać w ciągu dnia a teraz nie jestem w stanie wytrzymać bez drzemki, bo oczy same mi się zamykają, temperatura utrzymuje się na poziomie 37,5, gdzie zawsze 2-3 dni przed terminem @ spadała poniżej 37, badam tez szyjkę macicy i tak jak zawsze się obniżała kilka dni przed miesiączka tak teraz jest wysoko, ledwo mogę ja wyczuć, jest twarda i zamknięta. Wiem, ze nie mam się co tym sugerować, bo może przez to, że zauważyłam coś odbiegającego od normy zaczęłam na siłę doszukiwać u siebie objawów wczesnej ciąży.

reklama
Niestety nikt Ci nie powie jak jest - możemy tylko gdybać...
Jeśli test wychodzi negatywny, to raczej w ciąży nie jesteś. Uznaje się, że jeśli 4h nie byłaś w toalecie, to tak jakbyś robiła test z pierwszego porannego moczu - jest tak samo wiarygodny.
Co do kreski w 26dc - nie ma pewności że ona była, a jeśli nawet była to obecny test powinien wyjść ciemniejszy, zatem też wskazuje na brak ciąży (lub ciążę biochemiczną). Bez dokładnej wartości (wykonania badania beta hcg z krwi) - możemy tylko zgadywać.

Ja robilam test w dniu spodziewanej @ i wyszla ladna kreska, takze nie proponuję robic szybciej, bo może bie wyjsc. To dotyczylo sie mojego udanego cyklu. A każdy inny nieudany który testowałam i byl biały mialam full objawów ciążowych. Uwierz, ze w dniu małpy powinnien wyjsc test, chyba ze po prostu owu sie przesunie. Ale na objawy nie patrz to nasza psychika i hormony przed miesiaczka tak dzialaja.

Jeżeli jesteś 13 dpo to ja bym powtórzyła test na jakieś dwa dni. A najlepiej gdybyś poszła na betę.
Jeżeli drugi test i to z porannego moczu jest negatywny, to ten wcześniejszy też był najprawdopodobniej negatywnych. Ewentualnie była ciąża biochemiczna.

A objawy na pewno nie są objawami ciąży, te pojawiają się ze wzrostem poziomu bety w organizmie.

Ja po cichutku gratuluję. Mi w dniu @ test wyszedł negatwyny, ale wyższa temperatura i dużo gęstego, mlecznego, rwącego śluzu zawsze oznaczało ciąże. Sprawdź bhcg w krwi. O wiele lepsze i pewniejsze od testu, a masz ewidentny wynik. Potem dobry przyrost może sugerować zdrową ciążę. Powodzenia :)

Ja po cichutku gratuluję. Mi w dniu @ test wyszedł negatwyny, ale wyższa temperatura i dużo gęstego, mlecznego, rwącego śluzu zawsze oznaczało ciąże. Sprawdź bhcg w krwi. O wiele lepsze i pewniejsze od testu, a masz ewidentny wynik. Potem dobry przyrost może sugerować zdrową ciążę. Powodzenia :)
Ja mialam dobry przyrost i niestety poronilam, takze nie zawsze gwarantuje to dobre zakończenie. Nie mniej jednak kazda po swoich przeżyciach sama wie jak podejść do tematu. 😉

Ja mialam dobry przyrost i niestety poronilam, takze nie zawsze gwarantuje to dobre zakończenie. Nie mniej jednak kazda po swoich przeżyciach sama wie jak podejść do tematu. 😉
Jednak zły przyrost oznacza, że ciąża nie ma szans. Jest dużo czarnych scenariuszy, ale nie musimy o nich informować każdej młodej mamy na etapie dwóch kresek. :) Owszem, złe rzeczy się dzieją, jednak ogromna większość ma szczęśliwe zakończenie.

reklama
Na razie jeszcze nie ma czego gratulować. Po co pisać takie rzeczy. A jak się okaże, że autorka pytania jednak nie jest w ciąży to co wtedy?

Do góry