reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciązowy kiedy zrobić

natalia16!

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny. Jak myślicie kiedy najwcześniej można zrobić test ciążowy lub bete ? Jestem po poronieniu i nie umiem się już doczekać kolejnych dwóch kresek na teście

reklama
Cześć dziewczyny. Jak myślicie kiedy najwcześniej można zrobić test ciążowy lub bete ? Jestem po poronieniu i nie umiem się już doczekać kolejnych dwóch kresek na teście
Jak chcesz wiarygodny test, to w dniu spodziewanej miesiączki.
Jak chcesz jak najszybciej zobaczyć 2 kreski to spokojnie można 4 dni wcześniej zacząć, ale trzeba się liczyć, że:
- mimo negatywu, dzień później może być pozytyw
- kreska może być baaardzo jasna i będziesz się zastanawiala czy to wogóle pozytyw czy nie
- możesz łatwiej wyłapać biochema, który nawet nie przetrwa tych kilku dni.

Ale to, że będziesz wykonywać maksymalnie wcześnie testy wcale nie gwarantuje, że będziesz w ciąży i zobaczysz tam dwie kreski.
Wczesne testowanie to często mocne rozczarowanie.

Ale to, że będziesz wykonywać maksymalnie wcześnie testy wcale nie gwarantuje, że będziesz w ciąży i zobaczysz tam dwie kreski.
Wczesne testowanie to często mocne rozczarowanie.
Zależy, kto jakie ma nastawienie do testowania.
Głupio zabrzmi, ale ja się nawet z biochema cieszyłam. Szczerze i naprawdę. Po masie bezowulacyjnych cykli, biochem był potwierdzeniem, że te owulacje jednak się zdarzają.

Zależy, kto jakie ma nastawienie do testowania.
Głupio zabrzmi, ale ja się nawet z biochema cieszyłam. Szczerze i naprawdę. Po masie bezowulacyjnych cykli, biochem był potwierdzeniem, że te owulacje jednak się zdarzają.

Oczywiście, że to zależy od podejścia.

Aczkolwiek dla kobiety nakręconej już na ciążę, która chce w niej być zobaczenie po raz X negatywu jest zwyczajnie przykre.
Tak jak pisałaś, później jest zachodzenie w głowę czy może test niewiarygodny, a może owulacja była później itd.
Abstrahując już od biochema... chwila radości, a potem tona przykrości.
Cierpliwość w testowaniu to wogóle jakiś chory układ sado-maso.

Do góry