Cookie Cookie
Fanka BB :)
Tylko boję się, chociaż to mało prawdopodobne, no ale jakby, to że znowu stanie się to samo, a nie mam jeszcze tych badań, więc nie wiem czy może wystarczy progesteron i byłoby dobrze. A te badania mam zrobić dopiero w drugiej połowie przyszłego cyklu. Dr powiedziała, że te dwa poronienia miały zupełnie inną przyczynę, dwa rożne pechy. Ale dała mi listę badań, hormony głównie, żelazo, tarczyca, poziom witaminy d3. Powiedziała, że mam cykle owulacyjne więc przypuszcza że amh jest w porządku, ale zastanawiam się czy też tego nie zbadać. Mówi, że nie chce mi dawać nie wiadomo jakich badań za 2 tysiące bo te, które mogą coś wnieść do obrazu sytuacji i na które jest jakiś wpływ, to mi dała. Boję się, że może być czynnik autoimmunologiczny. Mam z badań zdiagnozowaną chorobę autoimmunologiczną jelit, ale od kolonoskopii minęły prawie 4 lata i nie mam żadnych objawów tej choroby, no może czasem wzdęcia, ale to nic w porównaniu do tego jak to chorobsko może wyglądać. Ale z drugiej strony to chyba nie ma żadnego wpływu na ciążę, no chyba że ta autoimmunologia dotyczy większej części organizmu niż jelit...A na koniec sobie myślę, że w tym wieku tak po prostu jest i jeśli się uda raz zajść, dwa donosić i trzy urodzić zdrowe dziecko to wielkie szczęście. A ja też nie mam jakiegoś specjalnego farta w życiu więc....