reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test 6 dni przed okresem

Zuziiiii

Zaciekawiona BB
Hej wszystkim

6 dni przed okresem wykonałam test ciążowy. Wynik jednak nie jest dla mnie jednoznaczny , szczególnie teraz kiedy naczytałam się trochę o fałszywie pozytywnych testach , gdzie kreska jednak nie jest kreską wskazująca na ciąże.
Mam teraz dylemat, czy jest to słabo widoczna kreska ze względu na mała liczbę hormonów czy „błąd”
Załączam pierwsze zdjęcie po wykonaniu testu.

Załączniki

• 1294DDFD-659C-4320-B67B-15F44CDE1E83.jpeg
    1294DDFD-659C-4320-B67B-15F44CDE1E83.jpeg
    875,6 KB · Wyświetleń: 19 860
reklama
Rozwiązanie
Czekaj, bo ja czegoś nie rozumiem. To nie jest Twój wybór? Inni mówią? Dziewczyno, zostaniesz matką musisz podejmować własne decyzje, a nie słuchać innych. Mam wrażenie, że jesteś bardzo podatna na otoczenie i brak Ci własnego zdania. Trochę więcej wiary w siebie. Chcesz żyć w Polsce, to wracaj. A jak chcesz zostać w Francji, to spoko, ale niech to będzie świadoma decyzja, a przede wszystkim TWOJA.

Nie to, ze jestem podatna, po prostu tak mi powiedzieli , a ja nie mam siły sie kłócić teraz, ale swoje zdanie mam.
Musze to dokładnego przemyślenia w końcu to poważana decyzja. Póki co jestem ostrożna i nie wybiegam az tak w przyszłość bo nie wiadomo co sie stanie. Czekam na pierwsze badanie, to jest dla mnie teraz najważniejsze...
reklama
Chyba tylko ja cieszę się z tej ciąży , od 'tatusia' usłyszalam, że nie ma innej opcji jak usunąć, co prawda nie było to planowane i trochę zły czas na to , ale widocznie tak miało być..
Słucham? Jak tak można, to jest dziecko zarówno twoje jak i jego...
Nie ma najlepszego czasu na ciaze, każdy czas jest dobry. Najważniejsze jest zdrowie twoje i dziecka, które nosisz pod sercem.
Nawet nie dopuszczaj do siebie myśli, ze twoje dziecko jest przez kogoś niechciane.
Dbajcie o siebie!

Życzę Ci dużo siły i wytrwania! W kwestii "tatusia" i jego podejścia .... słów (które nie wiem, jak mu przeszły przez gardło) - wybacz, ale nie napisze bo musiałabym być bardzo wulgarna.
Trzymaj się dziewczyno !
Tez chciałam napisać, ze szybciej z życia usunęłabym takiego tatusia nizeli dziecko..
Dziecko jest dzieckiem całe życie, a facet tylko facetem. Który jest, a za chwile może go nie być :)
I nie oszukujmy się, bo taka jest prawda..

reklama
Słucham? Jak tak można, to jest dziecko zarówno twoje jak i jego...
Nie ma najlepszego czasu na ciaze, każdy czas jest dobry. Najważniejsze jest zdrowie twoje i dziecka, które nosisz pod sercem.
Nawet nie dopuszczaj do siebie myśli, ze twoje dziecko jest przez kogoś niechciane.
Dbajcie o siebie!

Okropnie zareagował. Będzie się tego wstydził niebawem. Współczuję. Staraj się nie brać tego do siebie. Niech sobie jajka utnie.

Życzę Ci dużo siły i wytrwania! W kwestii "tatusia" i jego podejścia .... słów (które nie wiem, jak mu przeszły przez gardło) - wybacz, ale nie napisze bo musiałabym być bardzo wulgarna.
Trzymaj się dziewczyno !

Dzięki dziewczyny :)

Sytuacja nadal wygląda nieciekawie, a najgorsze, że on mimo mojego "nie pisz do mnie" nie chce mnie zostawić w spokoju i zasypuje wiadomościami, typu "masz iść do lekarza i wziąć tabletkę" albo "NIE MOŻESZ" zatrzymać dziecka.

Do góry