reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Terminy wizyt/zdjęcia USG

reklama
Hej Dziewczyny,
Dziś czeka nas wizyta na godz. 14. Pierwszą wizytę miałam 18.11 po pięciu dniach odkąd zrobiłam testy i betę. Wtedy na zdjęciu usg był tylko pęcherzyk 3 mm. Dzisiejsza moja wizyta jest jakaś pełna obaw, a wszystko przez badania b hcg. W tych kalkulatorach wyszło mi, że od od przedostatniego do ostatniego badania wzrost był poniżej normy, wcześniej było ok. Odkąd zrobiłam to badanie (28.11) chodzę cały czas smutna i zaniepokojona czy z maleństwem wszystko jest w porządku. To moja pierwsza ciąża, mam 34 lata i moja początkowa euforia i szczęście przeobraziło się w lęk. Mam nadzieję, że wytrzymam dziś do 14. Pozdrawiam Was

Nie martw się, jak beta wynosi powyżej 1000, to zwalnia i nie podwaja się w ciągu 48h, może się podwajać nawet w ciągu 96h, u Ciebie jest 7 tc więc beta pewno pow. 1000, nie martw się na zapas, bo pewno na wizycie zobaczysz serduszko :)

Zależy wszystko od tego, kiedy była owulacja i zagniezdzenie ktore moglo miec miejsce naqet 12 dni po zaplodnieniu. No i od sprzętu. Ja np w 6+1 widzialam pecherzyk cialko żółte i echo zarodka z pulsującym serduchem. Ale owulację mialam w okolicach 14 dnia.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Hm,rozumiem. Jakos mnie to zaniepokoilo. Z pierwszym miałam usg w 11+4 i wszystko bylo pięknie widocznie.
1512040373-2c3694994a9a7efb-aaaaaa.jpeg
tutaj ciężko mi się czegokolwiek doszukać procz zarodka.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny,
Dziś czeka nas wizyta na godz. 14. Pierwszą wizytę miałam 18.11 po pięciu dniach odkąd zrobiłam testy i betę. Wtedy na zdjęciu usg był tylko pęcherzyk 3 mm. Dzisiejsza moja wizyta jest jakaś pełna obaw, a wszystko przez badania b hcg. W tych kalkulatorach wyszło mi, że od od przedostatniego do ostatniego badania wzrost był poniżej normy, wcześniej było ok. Odkąd zrobiłam to badanie (28.11) chodzę cały czas smutna i zaniepokojona czy z maleństwem wszystko jest w porządku. To moja pierwsza ciąża, mam 34 lata i moja początkowa euforia i szczęście przeobraziło się w lęk. Mam nadzieję, że wytrzymam dziś do 14. Pozdrawiam Was

Powodzenia. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Hm,rozumiem. Jakos mnie to zaniepokoilo. Z pierwszym miałam usg w 11+4 i wszystko bylo pięknie widocznie.
1512040373-2c3694994a9a7efb-aaaaaa.jpeg
tutaj ciężko mi się czegokolwiek doszukać procz zarodka.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie. Każdy zarodek rozwija się w swoim tempie a wszystko zalezy w duzej mierze od tego koedy bylo zagniezdzenie bo jesli owu bylo 18 dc to nawet dopiero 30 dc zarodek moglby sie zagniezdzic i dlatego niektore dziewczyny na 6+0 widza jedynie pecherzyk z cialkiem zoltym a u tych dziewczyn u ktorych owu byla 18 dc ale zarodek zagniezdzil sie 6 dnia po zaplodnieniu to w 6+0 mogą juz o wiele wiecej zobaczyc.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Nie martw się, jak beta wynosi powyżej 1000, to zwalnia i nie podwaja się w ciągu 48h, może się podwajać nawet w ciągu 96h, u Ciebie jest 7 tc więc beta pewno pow. 1000, nie martw się na zapas, bo pewno na wizycie zobaczysz serduszko :)

28.11 wynik wyszedł 7766 a tydzień wcześniej 3563,9 i niby wg kalkulatora jest poniżej . Martwię się bo wcześniej były ładne wzrosty 17.11 1420 a 13.11 370

reklama
Do góry