reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
ja normalnie dopiero teraz dorwałam kompa, cały dzień na nogach aż mi stopy spuchły
wizyta oczywiście udana, lekarz mierzył długość kości nosowej, długość uda, ilość paluszków, ilość komór w serduszku, wszystko idealnie, dzidzi waży 385 gramów, i po raz drugi potwierdził że to chłopiec, ułożony już główką w dół, śliczny jest mam zdjęcie jego główki jak ssie palec :-D . Za miesiąc mam przyjść z badaniami glukozy aha i od początku ciąży przytyłam już 7 kg troszkę się załamałam tym bo liczyłam że przez ciąże nie przytyje więcej niż 10 kg

Ostatnia edycja:
Jakie dobre wieści idzie z rana przeczytać :-)
Madlen79 czyli jednak córeczka? gratuluję :tak:
I wszystkim dziewczyną, które mają super wyniki i poznały płeć również gratuluję niech dalej maluchy rosną tak ślicznie jak dotąd :tak:
4madlen jaki duży już twój synuś :-) Już waży wiecej niż mój Miki jak się urodził :-) Będziesz miała silnego synusia :-)

reklama
Ja już po usg, z którego jestem zadowolona. Badanie trwało 25 min, dzidzia ma 2 rączki, 2 nóżki, po 5 paluszków wszędzie, kręgosłup w normie, móżg prawidłowy, serduszko bije ale niestety dziecko było odwrócone i nie mogła dokładnie go zbadać ani zrobić zdjęcia. Strasznie kopał i położna była w szoku. Stwierdziłla, że chyba jest wkurzony, że mu przeszkadzamy. Dlatego mam za tydzień kolejne usg aby zbadać serduszko. Mierzy 15,5 cm i waży 310g. No i na 90% synek:-) Sisiorka pokazała ale nigdy nic nie wiadomo. Jestem mega szczęśliwa.
Jutro mam wizytę w szpitalu z lekarzem ginekologiem, który będzie mnie badał z racji tego, że pierwsza ciąża zakończona była cesarką

Do góry