reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temperatura

Vicky 4_

Aktywna w BB
Owulacja 8 czerwca tak wychodziło z testów a temperatura z dnia na dzień wzrasta a miesiączka za 3 dni. Dodam ze temperatura mierzona codziennie o tej samej porze przed wstaniem. A temperatura w dzień wzrasta jeszcze przynajmniej o 3 dziesiąte stopnia dzisiaj w dzień 37.6 . Czy któraś z Was tak miała ?

Załączniki

• 0980C7C0-61C0-4A06-95C0-6FD02B67DE2A.png
    0980C7C0-61C0-4A06-95C0-6FD02B67DE2A.png
    29 KB · Wyświetleń: 885
reklama
Owulacja 8 czerwca tak wychodziło z testów a temperatura z dnia na dzień wzrasta a miesiączka za 3 dni. Dodam ze temperatura mierzona codziennie o tej samej porze przed wstaniem. A temperatura w dzień wzrasta jeszcze przynajmniej o 3 dziesiąte stopnia dzisiaj w dzień 37.6 . Czy któraś z Was tak miała ?
Oczywiście. To normalne w drugiej fazie cyklu. Dziwne by było gdyby było inaczej. Nie zawsze temp spada przed miesiączka. Czasem dopiero w 2-3dniu okresu. Termperatura w dzień się nie sugeruj, to normalne że rośnie. Ważna jest ptc czyli po przebudzeniu, o stałej porze, mierzona na sluzowce.

A mierzysz w ustach pod językiem czy w pochwie?

Ja pierwszy cykl mierze w ustach pod językiem i nic nie rozumiem. Moja temp strasznie skacze i jest mega dziwna.
Jest mierzona zawsze o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka minimum 3-4 godziny nie przerwalnego snu i w tym samym miejscu tym samym termometrem o godzinie 4:40 ponieważ mój mąż wstaje tak do pracy i mnie budzik również budzi. Nie wiem czy od kolejnego cyklu nie zacząć mierzyć temp w pochwie i porównać czy są takie skoki jak mierzenie w ustach.
Screenshot_20190618-200724_OvuView.jpeg

Przesjaluj sobie wykres i najlepiej by były 2miejsca po przecinku. Wcale nie masz dużych skoków tylko skala źle ustawiona i tak to wygląda.
Zobaczysz z resztą jak będzie po skoku owulacyjnym, czy będzie wyrazna granicą temperatur.
Być może miejsce u Ciebie na znaczenie.
Ja zawsze i ustach mierze.

Przesjaluj sobie wykres i najlepiej by były 2miejsca po przecinku. Wcale nie masz dużych skoków tylko skala źle ustawiona i tak to wygląda.
Zobaczysz z resztą jak będzie po skoku owulacyjnym, czy będzie wyrazna granicą temperatur.
Być może miejsce u Ciebie na znaczenie.
Ja zawsze i ustach mierze.
Mam termometr 2 miejsca po przecinku. Mam zaznaczone że 6 temperatur niższych. Innych opcji nie mam. Poczekam do końca tego cyklu i zobaczę jaki będzie wykres i od kolejnego cyklu zacznę mierzyć w innym miejscu i porównań czy też będą takie skoki temp.

Dwoma palcami na długość lub szerokość ustawiasz sobie/rozszerzasz/kurczysz wykres. W pionie skalę temp, w poziomie szerokość i miejsca po przecinku. Przynajmniej u mnie tak ten program działa ;)

Dokładnie najlepiej poczekać go końca cyklu.

Dwoma palcami na długość lub szerokość ustawiasz sobie/rozszerzasz/kurczysz wykres. W pionie skalę temp, w poziomie szerokość i miejsca po przecinku. Przynajmniej u mnie tak ten program działa ;)

Dokładnie najlepiej poczekać go końca cyklu.
Dokładnie najlepiej poczekać do końca cyklu i zobaczyć jak będziesz wykres wyglądał. Dzisiaj mam dopiero 12dc A mierze od 11 dni także jeszcze sporo mierzenia mi zostało w tym cyklu.

A mierzysz w ustach pod językiem czy w pochwie?

Ja pierwszy cykl mierze w ustach pod językiem i nic nie rozumiem. Moja temp strasznie skacze i jest mega dziwna.
Jest mierzona zawsze o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka minimum 3-4 godziny nie przerwalnego snu i w tym samym miejscu tym samym termometrem o godzinie 4:40 ponieważ mój mąż wstaje tak do pracy i mnie budzik również budzi. Nie wiem czy od kolejnego cyklu nie zacząć mierzyć temp w pochwie i porównać czy są takie skoki jak mierzenie w ustach. Zobacz załącznik 987403
Cześć, czy po tej 4:40 jeszcze śpisz ? Mam problem i zastanawiam się jak go rozwiązać. Wcześniej mierzyłam temperaturę ok 7:30-8:00 bo tak wstawałam i miałam ładne zrozumiałe wykresy. Ale mój małż zmienił pracę i teraz budzikuje mnie o 5:30... ja budzę się (czasem idę do łazienki) i potem jeszcze śpię. No i jak zmierzyłam dzisiaj o 5:30 to było 36,54, a jak zmierzyłam po dospaniu o 8:00 to wyszło 36,74...

Cześć, czy po tej 4:40 jeszcze śpisz ? Mam problem i zastanawiam się jak go rozwiązać. Wcześniej mierzyłam temperaturę ok 7:30-8:00 bo tak wstawałam i miałam ładne zrozumiałe wykresy. Ale mój małż zmienił pracę i teraz budzikuje mnie o 5:30... ja budzę się (czasem idę do łazienki) i potem jeszcze śpię. No i jak zmierzyłam dzisiaj o 5:30 to było 36,54, a jak zmierzyłam po dospaniu o 8:00 to wyszło 36,74...
To normalne. Ok godziny 7-7:30 jest dobowy wzrost i temp jest wyższa. Dlatego mierzymy o stałej porze. Temperatury u Ciebie powinny więc być niższe, ale wykres nadal wyraźny.

reklama
Kochana jak mierze temperaturę to idę do WC i idę dalej spać. Pod uwagę się bierze pierwsza zmierzona temperaturę.

Do góry