reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temperamenty i charakterki naszych dzieciaczków

Nigdy nie miała badanego węzidełka.Z tego co czytałam to przy tym nie powinna wymawiać literki T ,a ona właśnie wszystkie K zamienia na T.W przedszkolu logopeda jest dopiero od 4 latków i panie stwierdziły,że połowa 3 latków z grupy tak mówi.

reklama
Miju myślę, że nie masz się czym martwić, mała ma jeszcze czas :tak: Ale oczywiście to Ty najlepiej wiesz jak mówi i jeśli się coś niepokoi to warto skonsultować się z logopedą. U nas w przedszkolu można już od 3 latek, ale większość rozpoczyna prace z logopedą własnie około 4 roku życia.

Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale Maciejek jest tak strasznie uparty ze slow mi brakuje!!!
Jesli cos sobie zamysli, to chocby po kilku godzinach a i tak zrobi-gdy ja juz o tym zapomne.

Moja jest trochę płaczliwa.Cokolwiek jej powiem,że źle zrobiła np. dlaczego wylała sok ,czy porozrzucała zabawki to ona zaraz mówi-przepraszam mamo-Teraz zaczęłam jej pytać za co mnie przeprasza to czasami nie wie.Więc tłumaczę co źle zrobiła i powoli zaczyna mówić za co.
Jest bardzo za mną.Do obcych jak chca cos od niej ona -eee mówi i sie odwraca.Kiedys byłyśmy w ikeii i miała wejść do pokoiku dziecięcego,ale uprzedził ja jakis chłopiec.Ona na to,że nie wejdzie tam bo tam chłopiec jest. Gdy mamy wyjśc z domu ubieram ją pierwszą,ja mam tylko kurtke do założenia a ona wychodzi sobie przed drzwi na kładkę.Czasami schodziła juz po schodach i czekała na mnie na dole.Mówiłam więc,żeby nie chodziła bo może ją ktos zabrać.I ostatnio raz jakaś dziewczyna i raz pan szli ,ona powiedziała ładnie dień dobry,oni odpowiedzieli i poszli.i mała krzyczy do mnie-mamo zobacz ten pan/pani mnie nie zabrał/ła.

hmmm powiem Wam,że mój Przemo charrrakterek ma- za mamusią:zawstydzona/y::-p
chociaż ostatni czas łatwiej mu panować nad emocjami- w domu,bo w przedszkolu to podobno aniołek:sorry2:
Mijko i jak tam z mówieniem Pati?
u nas też logopeda jest dopiero u 4 latków:tak:

reklama
Niektóre historie brzmią bardzo znajomo:) Zastanawia mnie jednak,ze o niektórych wybrykach swoich dzieci piszecie z taką dumą.Zupełnie tego nie rozumiem. Mnie każdy napad złości synka bardzo martwi, nie sądzę,że jest to powód do radości. Nawet przez myśli mi nie przejdzie_"ale mam temperamentnego diabełka" Czuję,że jego zachowanie jest w jakimś stopniu spowodowane moimi błędami wychowawczymi i to mnie dołuje

Do góry