reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

reklama
Dziękuję za sugestię, oczywiście powtórzę badania! Przy okazji zrobię w końcu antyTPO, bo jak dotąd to kończyło się na tym, że wiem, że jest ono bardzo ważne i doradzałam je każdemu, a sama nie miałam zrobionego.

oj to wszystko takie skomplikowane:/ Dzięki dziewczyny za przydatne linki. Super że badania będą bezpłatne. Ja niestety znajduję się w grupie podwyższonego ryzyka ponieważ moja mama choruje na hahimoto wiec chetnie sie przebadam aby miec pewnosc ze dzidziusiowi nic nie grozi.

Misia zuch! Glowa do gory i tak trzymac :-), no i duzo praktykowac ;-)

Marta wiadomo, najlepiej komus radzic....:-D ale tak na powaznie to dobrze zrobic, bo jak sie wie to mozna kontrolowac. Ja nie wiedzialam i straszne spustoszenie zasialo to Hashimoto w moim organizmie :wściekła/y:, mialam wszystkie mozliwe objawy o bardzo duzym stopniu nasilenia.

Katarzynka dobrze sie zbadac, zeby wiedziec. Chociaz mozesz byc "czysta", ja mam bardzo duzo antycial a Pimpek ani sladu cale szczescie :happy2:

No tak, doradzać zawsze najprościej:) Teraz już koniecznie zapisuję się na tydzień tarczycy i zrobię sobie badania... i to antyTPO... tylko mam pytanie, niedoczynność tarczycy już mam, czy wciąż może grozić mi Hashimoto?:( Śmiejąc się przez łzy, to byłaby kumulacja, dwa w jednym;/

Mi najpierw wykryto niedoczynność. W zwiazku z tym endokrynolog zlecil mi reszte badan, min. przeciwciala AnTYTPO i po tym badaniu wyszlo ze mam Hashimoto. Takze to ze masz niedoczynnosc oznacza ze warto zrobic reszte badan poniewaz mozesz miec tez inne choroby związane z tarczyca, m.in Hashimoto.

Niedoczynnosc jest jednym z objawow Hashimoto. Wcale nie musisz miec Hashimoto, moze to "zwykla niedoczynnosc" miejmy nadzieje :eek:

Zapisałam się na badania w ramach tego tygodnia walki z chorobami tarczycy na 26 maja:) W końcu się dowiem się czy niedoczynność i hashimoto mnie atakują:)

reklama
Trzymam kciuki oby nie!!!:happy2:
Ja właśnie odstawiłam tabletki, zdecydowaliśmy, że nie ma sensu abym dłużej je w siebie pakowała;-)
Niestety na razie mam duży stan zapalny a dzisiaj strasznie bolą mnie jajniki nie wiem czemu, kończy mi się @ i teoretycznie jutro powinnam zacząć następne opakowanie, ostatnio gin badała mnie i mówi, że jajniki w porządku. Może to przez ten stan zapalny? Sama nie wiem:sorry:

Do góry