reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Nie miałam masażu szyjki. Pan Doktor szybko zbadał i stwierdził ze głowa nadal wysoko i nie będzie tam gmeral ale mam aktywnie weekend spędzić dużo chodzić plus sex żeby najlepiej pęcherz pękł. Ale ja z moim biodrem ledwo ruszającym się i hemoroidami to średnio mogę chodzić. W poniedziałek maja się za mnie zabrać i stwierdził ze szyjka szybko puści i raz dwa urodzę i w czwartek pójdę do domu. Optymistycznie to wyglada ale zobaczymy. Dziewczynki kochane trzymajcie kciuki myślami jestem z Wami bez Was nie dałabym rady przejść przez ta ciąże w taki spokoju :*
Będę was informować na bieżąco ;)

reklama
Ni_kusia ile to trzeba przejść,żeby zajść w ciąże a co dopiero urodzić hehe:) ale jesteś dzielna, więc nie mam wątpliwości,że na pewno super dasz radę. Liczę,że szybko Ci to pójdzie:) i czekam na dobre wieści!

Oliwcia to chyba dobre wiadomości? Macie wszystko pod kontrolą, dobrze,że się zmniejsza, a te malutkie kamienie jeśli jest możliwość wchłaniania to super. Trzymam kciuki,żeby jak najszybciej się to stało.

Dziewczyny Hajmal i Karolina a wasze dziewczynki jak się mają? Zdrowe?

Kochane Sara jest już z nami. O 22 pękł mi pęcherz sam z siebie pojechaliśmy do szpitala i trafiłam na obserwacje bo nie było skurczy. O 2 zaczęło bolec przyjechał mój mąż siedziałam na piłce plus gaz wdychałam. Nagle się okazało się mam pełne rozwarcie trochę parcia i młoda 4:57 była z nami. 3440 kg 55 cm i 10 pkt. Kazałam ciąć krocze bo nie mogłam urodzic głowy cholernie bolało ale chociaż było szybko. Oka nie zmrużyłam ale jestem najszczęśliwsza na świecie !!!!;)

Załączniki

• 3F8FDCFF-3F38-4335-999F-5116977297B3.jpeg
    3F8FDCFF-3F38-4335-999F-5116977297B3.jpeg
    796,7 KB · Wyświetleń: 83
@ni_kusia słonko moje gratulacje dzielna mamusia <3 a Sarunia nasza piekna odpoczywaj kochana i ciesz się swoim maluszkiem

U nas ciężko Oliwia ostatnio była chora dwa tyg w domu gorączka prawie 40 stopni wyzdrowiała poszła do przedszkola i po dwóch tyg znowu tym razem z brzydkim kaszlem wrociła wczoraj rano Małgosia zakasłała max 5/6 razy i mowie dobra weekend ide z nimi do lekarza i co ?????? Oliwia minimalne szmery na oskrzelach masa leków chwilowo bez antybiotyku bo liczymy że sobie z tym poradzie bo dopiero co miała antybiotyk a Małgosią szmery i to jak cholera dostała antybiotyk :no2::no2::no2:jak nie pomoże i po weekendzie nie bedzie poprawy to szpital podawanie antybiotyku to tragedia :wściekła/y::wściekła/y: pluje wymiotuje ryczy

@Magda.Lena87 co do kamieni to lekarze niby każą obserwować i w ogóle lae rozmawiałam z naszą fizjoterapeutką która sama ma kamice nerkową i podobno niema opcji żeby kamienie się same rozeszły albo tzreba je rozbić laserowo albo wydalić z moczem co podobno mega boli

Ostatnia edycja:
Hurra gratulacje!!!:) fajnie, ze tak szybko poszło. Najważniejsze,ze mala zdrowa i kochana:) kiedy ja to przeżyje hehe
Odpoczywajcie i wszystkiego dobrego:)

Oliwcia współczuję, takie maleństwo to na pewno ciężko podać antybiotyk. A czy mała ma jakieś dolegliwości w związku z tymi kamieniami,tzn.czy ją to teraz może boleć? Teraz taki straszny sezon, duzo osob choruje, grypa panuje, angina... przynajmniej u mnie na Śląsku.
Dzisiaj byłam z koleżankami w kinie na Greyu, wiem durnowaty film:-p,ale to taka tradycja,bo byłyśmy na poprzednich częściach też. Było tak gorąco, chyba klima się zepsuła, a ludzie kaszleli... Pomyślałam,że to musi być wylegarnia bakterii i wirusów. Mam nadzieję,że nic nie złapie.

Jakie duże te wasze dzieci. Jak ten czas leci ;)

Przepraszam ze tylko o sobie ale na telefonie ciężko ogarnąć wszystko. Czuje się ok. Nawet szycie mnie nie boli za bardzo wiec w miarę mogę siedzieć. Mam tylko problem z hemoroidami tzn były już na końcu ciazy ale teraz wyskoczyła ich cała rodzina. Oprócz tego walczę z karmieniem młoda przyssana non stop w nocy nie śpimy a brodawki bolą jak oszalałe. Ale się nie poddaje bo powiedziałam ze dam rade ! Może dziś pójdziemy do domku czekam tylko na decyzje pediatry. Od razu się chce żyć bo szpital to nie jest dobre miejsce same wiecie.
Tak czy siak jest ok teraz przed nami nowa droga ;)

Nikusia na brodawki spróbuj masci maltan. Poczatki karmienia sa trudne, te bole i nawaly. Pozniej jest lepiej, wiec przeczekaj.
Na hemoroidy takie nasilone dobra jest kostka lodu zawinieta w papier. Sory nie chce brzmiec jak natretna baba, tylko te rady sa sprawdzone, slyszalam je od kogos, sama sprawdzilam, polecalam nastepnym osobom i tez ok pomoglo.
Jak sie czuje nasza mala Sarunia? To najmniejszy dzieciaczek. Poprosimy o zdjecia :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co sie tyczy czasu zobaczysz jak juz sie dziecko urodzi to mija tak szybko. Żeby tak ciąża mijala :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry