Kochane dzisiaj mam wizytę i więcej się dowiem ale boje się dziewczyny bo przy moim rozwarcie balonika raczej nie założą o od razu pójdzie oxy po której wiadomo jak skurcze wyglądają. Mam nadzieje ze dzisiaj wizyta będzie konkretna i uda mi się z lekarzem coś ustalić. Dam znać.
reklama
0202oliwcia
Fanka BB :)
@ni_kusia dasz rade dzielna babka jesteś ja przeszłam przez wszystko masaż szyjki , balonik , cała dawka oxy (gdzie położna mówiła że zazwyczaj kroplówka schodzi do połowy i już jest bobo na świcie na koniec zastrzyk w tyłek bo szyjka pomimo wszystko nie chciała puścić także wszystko jest do przeżycia dasz radę niech moc będzie z tobą daj znać jak po wizycie
@hajmal zazdraszczam gór my mieliśmy jechać ale odwołaliśmy ............................
co do Małgosi to tak z nereczkami lepiej kamień ten większy się zmniejszył z 4 mm na 2 mm pozostałe kamienie ordynator naliczył ich 10 szt są małe więc liczymy że się wchłoną ale musimy obserwować ....wodonercze się nie powiększa dwa razy w tyg jeździmy na rehabilitacje mamy asymetrie lewostronna plus obniżone napięcie mięśniowe z jedzeniem nadal kiepsko ale wreszcie zaczęła przybierać na wadze więc mam nadzieje że jakoś damy radę
@hajmal zazdraszczam gór my mieliśmy jechać ale odwołaliśmy ............................
co do Małgosi to tak z nereczkami lepiej kamień ten większy się zmniejszył z 4 mm na 2 mm pozostałe kamienie ordynator naliczył ich 10 szt są małe więc liczymy że się wchłoną ale musimy obserwować ....wodonercze się nie powiększa dwa razy w tyg jeździmy na rehabilitacje mamy asymetrie lewostronna plus obniżone napięcie mięśniowe z jedzeniem nadal kiepsko ale wreszcie zaczęła przybierać na wadze więc mam nadzieje że jakoś damy radę
karolinaao
ni_kusia oj oj to się dzieje u was [emoji85]czekamy na wieści z porodu i zdjęci malucha . Mojego porodu chyba i tak nic nie przebije 48h i na końcu emergency Cesarka bo mała mi się dusiła . Do tego wywołanie:/ po 3 h od już miałam mega skurcze ze musiałam brać zastrzyki z morfiny to sobie wyobraźcie jak ten ból trwał 48h [emoji38][emoji38][emoji38] do dziś nie mogę uwierzyć jak zobaczyłam zdjęcie ze to ja . ( zmieniona osoba) ale najważniejsze abyś ty i maluszek byli zdrowi [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️. @hajmal kochana ....przeraziła mnie ta wyprawka nie widziałam ze w Pl szpitalach wogle ubierają w swoje ciuszki ... lepiej żeby każda matka miała swoje to tylko zamieszanie.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
karolinaao
@oliwcia 10 kamieni [emoji33]ooo matko . Dużo zdrówka i cierpliwości . My za miesiąc wybieramy się do Pl robimy chrzciny . Tez planuje iść z vivka do neurologa pediatry i ortopedy tu kompetnie nic nie sprawdzają idziesz do lekarza nawet nie spojrzą na dziecko tyko słuchają co mówisz a dziecko w wózku :/
@Magda.Lena87 co do wyprawki to zerknij na stronę szpitala w którym chcesz rodzić czy są tam jakieś informacje co potrzeba z rzeczy dla Ciebie a co dla dzidziusia. W różnych szpitalach różnie to wygląda i na tej podstawie sobie dobierzesz wszystko.
Co do rzeczy do wyjścia to ja rodziłam córkę na koniec maja i wychodziła ze szpitala w śpiochu takim całościowym welurkowym mięciutkim, lekkiej czapeczce, przykryta kocykiem. Było w miarę ciepło, na wierzch do auta pielucha tetrowa i wszystko było w porządku
Odnośnie łapek niedrapek jestem przeciwniczką, to ogranicza ruchy dziecka i mam wrażenie, jakbym zmuszała malucha do leżenie w rękawicach bokserskich....Afuj...
@0202oliwcia ten zastrzyk co pisałaś to na skrócenie szyjki? Bo ja mam rozwarcie na 3-4 cm ale szyjka wysoko...
Odnośnie Twojej córeczki to bardzo dobre wieści. Trzymam kciuki żeby wszystko dalej szło w dobrym kierunku A karmisz piersią cały czas??
@karolinaao Twój poród też nie należał do najłatwiejszych, ale my kobietki jesteśmy twardzielki i zawsze dajemy radę. Wiem, że najgorzej zanim się zacznie, potem pójdzie już z górki.
Ja wczoraj byłam na kontroli, szyjka wysoko, rozwarcie na 3cm (w szpitalu pewnie powiedzą że 4cm...). Lekarz kazał mi podejść w piątek do szpitala na ktg i na badanie takie ostatnie, mówił że postara się rozruszać poród, ale pewnie miał na myśli masaż szyjki bo pęcherza w przychodni to mi raczej nie przebije....a nic innego do głowy mi nie przychodzi. Oficjalnie w poniedziałek mam skierowanie do szpitala, balonika już nie założą, ale pewnie dadzą oksy i przebiją pęcherz. Powiedziałam o moich obawach, ale lekarz stwierdził, że szybko urodzę, że dam radę i że jak chcę przed szpitalem mogę sex wypróbować żeby samemu rozruszać, tym bardziej że ostatnio zadziałało. Dzisiaj jeszcze mi hemoroidy się odezwały i dup...mnie boli więc zakupiłam czopki i modlę się, by zadziałały no i czekamy na piątek, a potem na poniedziałek. Będę Was informować dziewczyny NO i DZIĘKUJĘJĘ ZA WSPARCIE I CIEPŁE SŁOWA
Co do rzeczy do wyjścia to ja rodziłam córkę na koniec maja i wychodziła ze szpitala w śpiochu takim całościowym welurkowym mięciutkim, lekkiej czapeczce, przykryta kocykiem. Było w miarę ciepło, na wierzch do auta pielucha tetrowa i wszystko było w porządku
Odnośnie łapek niedrapek jestem przeciwniczką, to ogranicza ruchy dziecka i mam wrażenie, jakbym zmuszała malucha do leżenie w rękawicach bokserskich....Afuj...
@0202oliwcia ten zastrzyk co pisałaś to na skrócenie szyjki? Bo ja mam rozwarcie na 3-4 cm ale szyjka wysoko...
Odnośnie Twojej córeczki to bardzo dobre wieści. Trzymam kciuki żeby wszystko dalej szło w dobrym kierunku A karmisz piersią cały czas??
@karolinaao Twój poród też nie należał do najłatwiejszych, ale my kobietki jesteśmy twardzielki i zawsze dajemy radę. Wiem, że najgorzej zanim się zacznie, potem pójdzie już z górki.
Ja wczoraj byłam na kontroli, szyjka wysoko, rozwarcie na 3cm (w szpitalu pewnie powiedzą że 4cm...). Lekarz kazał mi podejść w piątek do szpitala na ktg i na badanie takie ostatnie, mówił że postara się rozruszać poród, ale pewnie miał na myśli masaż szyjki bo pęcherza w przychodni to mi raczej nie przebije....a nic innego do głowy mi nie przychodzi. Oficjalnie w poniedziałek mam skierowanie do szpitala, balonika już nie założą, ale pewnie dadzą oksy i przebiją pęcherz. Powiedziałam o moich obawach, ale lekarz stwierdził, że szybko urodzę, że dam radę i że jak chcę przed szpitalem mogę sex wypróbować żeby samemu rozruszać, tym bardziej że ostatnio zadziałało. Dzisiaj jeszcze mi hemoroidy się odezwały i dup...mnie boli więc zakupiłam czopki i modlę się, by zadziałały no i czekamy na piątek, a potem na poniedziałek. Będę Was informować dziewczyny NO i DZIĘKUJĘJĘ ZA WSPARCIE I CIEPŁE SŁOWA
0202oliwcia
@ni_kusia tak słonko na skrócenie szyjki bo u mnie rozwarcie było na ok 7/8 cm już a szyjka nadal wysoko i nie chciała puścić podejrzewam że to wszystko przez te leki co się brało dobrze się zakonserwowała co do pomocy to na pewno masażyk ci rąbnie i szczerze jak sobie pomyślałam to aż mnie zabolało dodam iż u mnie on guzik pomógł tylko że ja już wtedy byłam 7/8 dni po terminie
Jeśli chodzi o jedzonko to tak misia cały czas tylko i wyłącznie na cycusiu
Jeśli chodzi o jedzonko to tak misia cały czas tylko i wyłącznie na cycusiu
Wiem pamiętam masaż szyjki bardzo dobrze, to jedna z tych rzeczy, której nigdy się nie zapomina. Również badania lekarzy na porodówce są bardzo nieprzyjemne ale co zrobić. Jestem przygotowana, że będzie niemiło i zobaczymy. Skoro masaż poprzez sex dał rozwarcie z 0,5 cm do prawie 4ech to może masaż szyjki też coś da zobaczymy Może przez to rozwarcie które już mam chociaż w miarę pójdzie. A tak w ogóle to ten zastrzyk zadziałał u Ciebie? Pamiętasz jak długo czekałaś aż szyjka puści?
Super, że Małgosia cały czas na cycusiu oby jak najdłużej
Super, że Małgosia cały czas na cycusiu oby jak najdłużej
0202oliwcia
reklama
Dzisiaj jadę n ktg i do mojego lekarza na masaż szyjki.... trzymajcie kciuki
Kurczę tak mnie dzisiaj biodra bolały ze spać nie szło. Dobrze ze już niebawem koniec.. Pocieszam się widokiem Saruni bardzo bym już chciała ja przytulić i zobaczyć jak wyglada i wiedzieć czy jest zdrowa
Kurczę tak mnie dzisiaj biodra bolały ze spać nie szło. Dobrze ze już niebawem koniec.. Pocieszam się widokiem Saruni bardzo bym już chciała ja przytulić i zobaczyć jak wyglada i wiedzieć czy jest zdrowa
Podziel się: