reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Kochane dzisiaj mam wizytę i więcej się dowiem ale boje się dziewczyny bo przy moim rozwarcie balonika raczej nie założą o od razu pójdzie oxy po której wiadomo jak skurcze wyglądają. Mam nadzieje ze dzisiaj wizyta będzie konkretna i uda mi się z lekarzem coś ustalić. Dam znać.

reklama
@ni_kusia dasz rade dzielna babka jesteś ja przeszłam przez wszystko masaż szyjki , balonik , cała dawka oxy (gdzie położna mówiła że zazwyczaj kroplówka schodzi do połowy i już jest bobo na świcie :-D:) na koniec zastrzyk w tyłek bo szyjka pomimo wszystko nie chciała puścić także wszystko jest do przeżycia dasz radę niech moc będzie z tobą daj znać jak po wizycie

@hajmal zazdraszczam gór my mieliśmy jechać ale odwołaliśmy ............................

co do Małgosi to tak z nereczkami lepiej kamień ten większy się zmniejszył z 4 mm na 2 mm pozostałe kamienie ordynator naliczył ich 10 szt są małe więc liczymy że się wchłoną ale musimy obserwować ....wodonercze się nie powiększa dwa razy w tyg jeździmy na rehabilitacje mamy asymetrie lewostronna plus obniżone napięcie mięśniowe z jedzeniem nadal kiepsko ale wreszcie zaczęła przybierać na wadze więc mam nadzieje że jakoś damy radę

ni_kusia oj oj to się dzieje u was [emoji85]czekamy na wieści z porodu i zdjęci malucha . Mojego porodu chyba i tak nic nie przebije 48h i na końcu emergency Cesarka bo mała mi się dusiła . Do tego wywołanie:/ po 3 h od już miałam mega skurcze ze musiałam brać zastrzyki z morfiny to sobie wyobraźcie jak ten ból trwał 48h [emoji38][emoji38][emoji38] do dziś nie mogę uwierzyć jak zobaczyłam zdjęcie ze to ja . ( zmieniona osoba) ale najważniejsze abyś ty i maluszek byli zdrowi [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️. @hajmal kochana ....przeraziła mnie ta wyprawka nie widziałam ze w Pl szpitalach wogle ubierają w swoje ciuszki ... lepiej żeby każda matka miała swoje to tylko zamieszanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@oliwcia 10 kamieni [emoji33]ooo matko . Dużo zdrówka i cierpliwości . My za miesiąc wybieramy się do Pl robimy chrzciny . Tez planuje iść z vivka do neurologa pediatry i ortopedy tu kompetnie nic nie sprawdzają idziesz do lekarza nawet nie spojrzą na dziecko tyko słuchają co mówisz a dziecko w wózku :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Magda.Lena87 co do wyprawki to zerknij na stronę szpitala w którym chcesz rodzić czy są tam jakieś informacje co potrzeba z rzeczy dla Ciebie a co dla dzidziusia. W różnych szpitalach różnie to wygląda i na tej podstawie sobie dobierzesz wszystko.
Co do rzeczy do wyjścia to ja rodziłam córkę na koniec maja i wychodziła ze szpitala w śpiochu takim całościowym welurkowym mięciutkim, lekkiej czapeczce, przykryta kocykiem. Było w miarę ciepło, na wierzch do auta pielucha tetrowa i wszystko było w porządku ;)
Odnośnie łapek niedrapek jestem przeciwniczką, to ogranicza ruchy dziecka i mam wrażenie, jakbym zmuszała malucha do leżenie w rękawicach bokserskich....Afuj...

@0202oliwcia ten zastrzyk co pisałaś to na skrócenie szyjki? Bo ja mam rozwarcie na 3-4 cm ale szyjka wysoko...
Odnośnie Twojej córeczki to bardzo dobre wieści. Trzymam kciuki żeby wszystko dalej szło w dobrym kierunku :) A karmisz piersią cały czas??

@karolinaao Twój poród też nie należał do najłatwiejszych, ale my kobietki jesteśmy twardzielki i zawsze dajemy radę. Wiem, że najgorzej zanim się zacznie, potem pójdzie już z górki.

Ja wczoraj byłam na kontroli, szyjka wysoko, rozwarcie na 3cm (w szpitalu pewnie powiedzą że 4cm...). Lekarz kazał mi podejść w piątek do szpitala na ktg i na badanie takie ostatnie, mówił że postara się rozruszać poród, ale pewnie miał na myśli masaż szyjki bo pęcherza w przychodni to mi raczej nie przebije....a nic innego do głowy mi nie przychodzi. Oficjalnie w poniedziałek mam skierowanie do szpitala, balonika już nie założą, ale pewnie dadzą oksy i przebiją pęcherz. Powiedziałam o moich obawach, ale lekarz stwierdził, że szybko urodzę, że dam radę i że jak chcę przed szpitalem mogę sex wypróbować żeby samemu rozruszać, tym bardziej że ostatnio zadziałało. Dzisiaj jeszcze mi hemoroidy się odezwały i dup...mnie boli więc zakupiłam czopki i modlę się, by zadziałały no i czekamy na piątek, a potem na poniedziałek. Będę Was informować dziewczyny :) NO i DZIĘKUJĘJĘ ZA WSPARCIE I CIEPŁE SŁOWA ;)

@ni_kusia tak słonko na skrócenie szyjki bo u mnie rozwarcie było na ok 7/8 cm już a szyjka nadal wysoko i nie chciała puścić :-D podejrzewam że to wszystko przez te leki co się brało dobrze się zakonserwowała :D:D co do pomocy to na pewno masażyk ci rąbnie i szczerze jak sobie pomyślałam to aż mnie zabolało :o:o dodam iż u mnie on guzik pomógł tylko że ja już wtedy byłam 7/8 dni po terminie
Jeśli chodzi o jedzonko to tak misia cały czas tylko i wyłącznie na cycusiu

Wiem pamiętam masaż szyjki bardzo dobrze, to jedna z tych rzeczy, której nigdy się nie zapomina. Również badania lekarzy na porodówce są bardzo nieprzyjemne ale co zrobić. Jestem przygotowana, że będzie niemiło i zobaczymy. Skoro masaż poprzez sex dał rozwarcie z 0,5 cm do prawie 4ech to może masaż szyjki też coś da zobaczymy ;) Może przez to rozwarcie które już mam chociaż w miarę pójdzie. A tak w ogóle to ten zastrzyk zadziałał u Ciebie? Pamiętasz jak długo czekałaś aż szyjka puści?
Super, że Małgosia cały czas na cycusiu oby jak najdłużej ;)

reklama
Dzisiaj jadę n ktg i do mojego lekarza na masaż szyjki.... trzymajcie kciuki;)
Kurczę tak mnie dzisiaj biodra bolały ze spać nie szło. Dobrze ze już niebawem koniec.. Pocieszam się widokiem Saruni bardzo bym już chciała ja przytulić i zobaczyć jak wyglada i wiedzieć czy jest zdrowa :)

Do góry