reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Dziewczyny jestem po wizycie. Lekarz zważył młoda i stwierdził ze ma 3300. Patrzy na mnie z dużymi oczami i mówi ze duże dziecko i pyta ile było ostatnio. Wiec mu mowie ze dwa tygodnie temu to młoda miała 2500... spytał ile miała 1 córka wiec mowie ze w 40 tygodniu 3500. No to zaczął mierzyć Jeszcze raz i wyszło mu 3100. I tak dość sporo jak na 36 tydzień. Wszystko jest ok a do szpitala mam isc 16 albo 19 lutego i będą wywoływać. Jestem trochę wystraszona bo ja schudłam a młoda tak dużo przybrała i boje się ze do tego 39 tygodnia będzie miała ponad 4 kg;( i ze nie dam rady jej urodzić. Odstawiłam dopiero acard biorę mniej asparaginow i mamy zielone światło na przytulanie od przyszłego tygodnia. Chciałabym żeby podziałało bo strasznie mnie boli biodro już nie mogę chodzić nie mówiąc o przewracaniu się w nocy z boku na bok. Brzuch ciągnie i strasznie boli na dole czuje ze sie obniżył. Śluz tez większy wiec może coś drgnie choć rozwarcie i szyjka bez zmian.
Wczoraj czytałam wasze posty sprzed porodu i byłyście tez już na wyczerpaniu. Tylko odliczalyscie. Tak dawno to było a teraz ja marudzę. Pewnie dam rade ale powiem wam ze mam już dość. Jestem zmęczona i obolała i chce mieć już to za sobą.

reklama
Nikusia dasz rade, jeszcze troszke :)
Ponad 3kg to juz fajna waga

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nikusia dasz rade, jeszcze troszke :)
Ponad 3kg to juz fajna waga

Jak tam w górach?? Podeślesz jakieś foto??
Ja nigdy w górach zimą nie byłam, kocham Tatry i zazdroszczę że możecie powdychać troszkę górskiego powietrza, Odpoczywajcie ;-)

Nikusia wszystko przed Toba :)
Jest super, znalazlam nocleg na szczycie Gubałówki, w domu goscinnym Gubałówka. Pokój fajny, lazienka super, z okien widoki same zobaczcie, do tego "deptaku" mamy wyjsc z drzwi, na parterze jest restauracja. Polecam wszystkim
1517680809-7254aca03a221b9c-aaaaaa.jpeg
widok z balkonu, troche mgla zaslania
1517680859-07a9f03cf955c7bc-aaaaaa.jpeg
tu z parkingu przed domem
1517680915-8f3fdc54dfb231d1-aaaaaa.jpeg
tu Zakopane noca
1517680948-85f227118c1bad52-aaaaaa.jpeg

A tu my na spacerku dzis z rana

Kiedys nocowalismy na Cyhla, w Murzasichlu, ale tu z Zosia jest super. Dla Jasia raj, kilka wyciągów narciarskich, skutery, jazda na promowanych kolach, kucyki, konie i wiele wiele innych

Nikusia jak sie czujesz, dajesz radę?

Ostatnia edycja:
@ni_kusia No to troszeczkę jest tej kruszynki . Czekamy na maleństwo [emoji8][emoji8][emoji8]. @hajmal piękne widoki za równo gór jak i rodzinki w komplecie . Miłego wypoczynku kochani [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochane mam prośbę czy możecie mi powiedzieć jakie badania robilyscie przy poronieniach oprócz mutacji posiewu moczu , tsh , . Mam dziewczynę która w tym tyg poroniła na wczesnym etapie powiedziałam jej o mutacjach ale nie pamietam już jakie sama jeszcze badania robiłam . To była jej pierwsza ciąża

Kochane mam prośbę czy możecie mi powiedzieć jakie badania robilyscie przy poronieniach oprócz mutacji posiewu moczu , tsh , . Mam dziewczynę która w tym tyg poroniła na wczesnym etapie powiedziałam jej o mutacjach ale nie pamietam już jakie sama jeszcze badania robiłam . To była jej pierwsza ciąża

Ja robiłam pakiet badań genetycznych na kariotypy i potem na mutacje te najpopularniejsze pod kątem zakrzepicy, trombofilii. Hormonów nie robiłam, gdzieś tam raz się przewinęły w trakcie starań, jakieś tsh i nic więcej. Grunt to odpowiednia suplementacja kwasem i to w wielu sytuacjach ratuje ciąże. Trzymam kciuki za Twoją znajomą :)

Magda.Lena wrzucam Ci tytul wątku ze spisanymi badaniami, jest ich duzo wiec wybacz nie bede przepisywac, tym bardziej ze pisze na komórce.
1517940671-fb1d0810d9495a7b-aaaaaa.png

reklama
Ja robilam
Czesc zespolu antyfosfolipidowego, tsh, trombofilie, homocysteine, toxoplazmoze i nie pamietam co jeszcze. Jak znalazlam mutacje to nie robilam reszty, z tej listy.

Do góry