reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Wczoraj byłam u położnej i na ktg wyszedł mi skurcz porodowy. Położna stwierdziła ze mam bardzo nisko brzuch i kłucie tam ma dole świadczy o tym ze młoda próbuje wpasować się w kanał i uderzając główka sprawia mi ból. Jak to powiedziała pewnie pare dni i urodzę. Zobaczymy. Mam nadzieje ze tak się stanie i ze pójdzie szybko z racji tej nisko ułożonej główki ;)

reklama
Dziewczyny zaliczyłam noc na porodówce. Skurcze co 8 minut potem co 2 nawet 3 i w nocy wszystko ustało. Rozwarcie na ok 3 do 3,5 cm. Wypisałam się na własne zadanie tak doradził mi mój lekarz. Wywołać mi nie mogą bo to 37 tydzień wiec nie było sensu. Ale powiem wam ze skurcze były efektem przytulania i z łóżka nie zdążyłam zejść a już miałam skurcze. Szkoda ze wszystko ustało. Teraz się naprawdę boje porodu po nasłuchaniu się tych krzyków na porodówce i jestem przerażona. Młoda ma 3400wiec jest duża. Niby już rodziłam itd ale stres jest.

Nikusia bac dzielna, juz prawie czas ale jak dasz rade to wytrzymaj jeszcze dzień albo dwa dla dziecka najlepiej jest u mamy. A moze juz po??? Bac dzielna, trzymam kciukasy zeby bylo dobrze, bedzie dobrze. Kochana duzo sily. Pisz jak bedziesz mogla czekamy na dobre wieści

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki ;)
Ja jestem w domku nie mam żadnych skurczy wszystko ustało. Czekam dzielnie na wizytę wtorkowa bo chce z lekarzem omówić poród. Chce go zapytać o cc ale na bank się nie zgodzi ale może chociaż mi wpisze zzo na skierowaniu to będę spokojniejsza. Nie wiem co mi się stało bo ja się bólu nie boje ale ta noc na porodówce i te przeraźliwe krzyki wywołały i mnie lek nie do opisania. Poza tym młoda jest spora przybrała przez tydzień 300g wiec do porodu będzie miała 3900 albo więcej. Jak się na to znieczulenie zgodzi to się chociaż uspokoję. Jeszcze 9 dni i będzie po-mam nadzieje. Nie sadze żeby coś do tego czasu drgnęło.

Czesc:) dawno mnie nie było.
Ni_kusia trzymam kciuki! Z niecierpliwością czekam na Twoją relację z porodu:) Bądź dzielna, chociaż łatwo się mówi;) Twoja mała jest duża,ale to chyba dobrze? Pamiętam, ze kiedyś się martwilas,bo była mała?

Ja mam 24tydzień, w następny pon.mam wizytę i gina. Na każdej wizycie sprawdzana jest waga dziecka? Ostatnio był duży i jestem ciekawa jak teraz:) Mi coś wspomniał lekarz,że jak będzie duży to widzialby u mnie cesarke. Pamiętam,że kiedyś mi inny lekarz też powiedział,że u mnie prawdopodobna będzie cesarka,bo jestem drobna... Ale czy tak będzie... Jest mi to obojętne chyba,bo to pierwszy poród i nie wiem i tak z czym to się wiąże hehe. Byle zrobili tak,by było dobrze.
Pomału już robię drobne zakupy dla Nikosia. Dzisiaj kupiliśmy wykładziny do naszej sypialni i, pokoju małego. Takie fajne mięciutkie dywanowe:)

Pozdrawiam wszystkie:) i życzę zdrówka:)

Ni_kusia albo jeśli ktoś ma ochotę i czas napisać mi ile na początek potrzebuje i jakie ciuszki. Termin na koniec maja. I co do szpitala bralyscie? Komu się chce tak mniej więcej mi napisać? Wiem,ze w necie są takie listy, ale wolę zapytać Was:)

Nikusia czasami dziecko jest dlugie wiec i waga sie rozklada inaczej. Bedzie dobrze, zawsze przed porodem jest stresior :)

Magda.Lena najpierw sprawdz czy szpital zapewnia ciuszki, moj zapewnial. Tylko ze byl to dramat. Zosie ubraly mi polozne w body lub sama koszulkę z dlugim rekawemi gole nóżki, a drugie dziecko obok mialo body, koszulke, spiochy, skarpetki zawsze bylo ubrane kompletnie choc np skarpetki byly zawsze różne. Na drugi dzien kazalam mezowi przywiec pajace z domu bo nie moglam na to patrzec. Tamta mama miala znajomosci to i dziecko bylo "lepiej ubrane"
Codziennie musialam mowic ze ubranka sa moje (to bylo zenujace) i tak nie wszystkie wrocily. Pielegniarki wziely Zosie na chwile a odwiozly przebrana, pajac przepadl, rekawiczki, skarpetki. Widzisz u nie bylo tak, nie wiem jak bedzie u Ciebie. Mimo to spakuj sobie na kazdy dzień czyli min jeden komplet ubranek na dzien (najlepiej pajac, body, czpeczke taka najcieńsza i rekawiczki) ten zestaw jest najmniej klopotliwy dla obolalej mamy. Kazdy komplet z odobna zapakuj do woreczka z zaciskanym brzegiem by nie byl narażony na bakterie. Do tego min 2 pieluszki na dzien. Zazwyczaj w szpitalu beciki albo rozki sa dostepne, ale jesli nie to wez jakis taki starszy bo jak wrocisz do domu to musisz go wyprac, zreszta wszystko co nie bylo dobrze zapakowane tez.
Wez tez smoczek, duzo wody w malych butelkach, laktator, chusteczki, recznik papierowy, ja wzielam jeszcze cale opakowanie chusteczek nawilzajacych dla mnie, do oczyszczenia sie. Podklady, podpaski, mydlo w plynie ale nie proponuje Ci bialego jelenia w plynie jest okropny. Kosmetyki dla siebie ale nie duzo, wkladki laktacyjne, biustonosze do karmienia bez fiszbin( obowiazkowo bez bo te z drutami moga uciskac piersi i robic zatory). Jeszcze wez sobie maly recznik zeby miec zmoczony i moc przetrzec twarz. Kup sobie krem maltan do obolalych piersi, kapturki do karmienia(choc moga sie okazac zbedne jesli dziecko dobrze bedzie lapac brodawke) probke maltanu dostaniesz w pudełku niebieskim lub różowym. Co tam jeszcze bylo wazne. Kocykow nie bralam do szpitala byl przygotowany i maz wozil w samochodzie. Nie zapomnij o recznikach i kapciach, wielorazowych majtkach poporodowych (sa super), pomadke do ust, wez dobie podklad na lozko, mozesz na nim tez dziecko przewijac. Koszule piżamy do karmienia min jedna na dzień, ja die bardzo pocilam przez pierwsze dwa dni (tak schodzila ze mnie opuchlizna) wiec potrzebowalam nawet 3 dziennie. Nie zapomnij o cieplym szlafroku i skarpetkach. Po porodzie organizm szaleje moze Ci być goraco a za chwile bardzo zimno.
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale moze cos sie przyda. Sory za chaos

Jeszcze na wyjscie, obowiazkowo fotelik, cieply pajac (np minki z podszyty bawelna od srodka), kocyk i czapeczka srednia. Pod cieply pajac standardowe ubranko wewnetrzne. Jak by bylo upalnie to wez jeszcze taki troche cienszy pajacyk :)

reklama
Nie ma za co. Mam nadzieje ze choc cos Ci sie przyda,

Oliwcia jak nereczki Gosi ?

Nukusia sa juz jakies postepy ??

Do góry