reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Nikusia mi alegolog ta z Krakowa tez tak mowila i genetyk tez, tyle ze chce zwyczajnie wiedziec a nie czekac jak bedzie miala 18 lat i myslec przez te wszystkie lata "ma a moze nie ma"

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny Dużo zdrówka dla was i waszych maleństw w nowym roku <3 @0202oliwcia będzie dobrze [emoji8]@hajmal proszę powiedz jak wyniki badania już będą . Ja jestem jednak raczej przeciwnikiem sZczepien bo pomimo szczepion dziecko dalej może zachrowac na to na co jest zaszczepione . I nic dobrego nie ma w tych szczepionkach , same metale ciężkie . Ludzie w 21w są królikami doświadczalnymi nie zdając sobie z tego sprawy . Ja mam jutro wizytę u lekarza robię wszystkie badania + mutacje . Od szczpeienia moja malutka ma żółty i śmierdzący mocz co mnie nie pokoi już dzień po szczepieniu ... dzień przed był jeszxze przezroczysty i bezwonny ... tak ze martwi mnie ta zmiana , nasiusia delikatnie w pampersa i już czuć siuskami...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Mocz mojej Zosi po szczepieniu tez jest inny, nie zwrocilam na to wczesniej uwagi.

Jutro mija tydzień od wyslania probek, przez weeken na pewno nic nie robili, wiec pewnie poczekamy do konca przyszlego tyg na wyniki Zosi.

Trzymam kciuki dalej ;)

Ja ostatnie dwa dni miałam ciężkie. Twardnienie brzucha co pół godziny. N ktg u położnej wyszedł nawet jeden skurcz a to 33tc i za wcześnie na poród. Po dwóch dniach minęło i jest lepiej. Nie wiem czy się przemeczylam czy co się stało ale wystraszyłam się. W czwartek mam wizytę i zobaczymy.
Ciuszki ju piorę torbę lada dzień spakuje i będę odstawiać modły by się nie ruszyło za wcześnie.

A co u was kochane ??;)

Nikusia takie skurcze to skurcze przepowiadajace, mi sie tez jakos tak kolo 33 tc zaczely, bratowa tez miala o tym czasie to ja straszyli ze urodzi za wczasu a na koncu musieli wywolywac porod. Nie wiem czy to Cię choc troche uspokoi, mam nadzieje. Odpoczywaj duzo, najlepiej z nogami wysoko i bedzie dobrze, trzymam kciuki juz nie dlugo jeszcze tylko ciut wiecej niz miesiac. Jaki duzy ten skurcz wyszedl? Sara to juz spora dziewczynka ale niech posiedzi jeszcze u mamusi.

Magda.Lena a co tam u Ciebie slychac? Jak sie czujesz?

Karolinao, Oliwcia co tam u Was i dziewczynek slychac?

Wiecie co dziewczyny syltrasznie slaba jestem, dostalam juz 2x@ i po tej ostaniej jestem okropnie slaba, spiaca, nic mi sie nie chce tz nie mam na nic chceci, bylam dzis w aptece i moglam dobie kupic magnez ale co zapomnialam :(. To moje oslabienie podobne jest do tego po cc

Tak długo by cie trzymało takie osłabienie ?? Trochę dziwne. Ale zakup sobie jakies witaminki i żelazo to może faktycznie się wzmocnisz :)

Twoje słowa mnie pocieszyly tak ze dziękuje ;) skurcz wyszedł w połowie tej skali na wydruku no może ciut wyżej. Położna mówiła ze to skurcz przepowiadający ale co się zdenerwowałam to moje. Sarutek niech siedzi w środku i grzecznie czeka na swoja kolej ;)

Po cc trzymalo z 7 tyg, a teraz po @ wrocilo, znow musze w dzien spac :( a i tak to nie pomaga.

No spokojnie z tymi skurczami, pomalu sie "przyzwyczaisz" najgorsze sa te pierwsze, potem jest lepiej.

reklama
Dziewczyny pochwalę się:) moj mały już nie taki mały hehe. Dzisiaj byliśmy na polowkowym i waży 450g (20tydz.6dzien). Lekarka mówiła,że duży. Sprawdzałam normy i faktycznie bardzo duży hehe. Nie wiem po kim, bo my z mężem raczej jesteśmy drobni i szczupli- ja 160cm, mąż 175:) Poza tym wszystko wyszło ok. Jestem bardzo szczęśliwa i spokojna dzięki temu:)

Jutro mam wizytę u mojego lekarza. Muszę skonsultować zalecenia hematolog. Byłam w sobotę i poleciła jednak brać fraxi codziennie. Dała mi przynajmniej receptę z refundacją i badania na nfz. D-dimery oczywiście podwyższone 0,80 (normy 0-0,50), fibrynogen podwyższony, skrócony czas protrombinowy i cos tam jeszcze...

Hajmal a Ty jak się czujesz,już lepiej? Może zrób sobie kontrolne badania chociażby jakieś podstawowe i bierz witaminy na wzmocnienie.

Ni_kusia Ty już zaraz na finiszu:biggrin2: Super. Na skurczach się nie znam i nie doradze, ale pewnie dziewczyny wiedzą;)

Do góry