reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

A i pytałam jeszcze czy na pewno nie brać zwykłego kwasu to zdecydowanie powiedział,że tylko zmetylowany
No w końcu jakiś ogarnięty lekarz a nie jakiś konowal który każe brac nam zwykły kwas ... Bardzo mnie cieszy ze jestes zadowolona z wizyty i tak trzymać co do kwasu to trochę dużą ta dawkę ci zalecił ja miałam 800 + to co w femibionie do czasu zbicia poziomu homocysteiny a potem kwas zmniejszył mi do 400 po pozytywnym teście znów podniósł :D

Macie jakiś patent jak tu sie ulozyc w łóżku i jak spac ??? Nosz mnie juz jasna kurwica bierze za przeproszeniem na plecach nie moge leżeć nawet na wpół siedząco odpada bo mnie zatyka i nie mogę oddychać na prawym boku jest to samo mam dosc lezenia i spania ciągle na lewym boku :growl:

reklama
Też myślę,że duża ta dawka.. ale poki co będę tyle brać. A jeśli chodzi o Twoje spanie to pewnie tej poduszki podłużnej- rogala probowalas?

@hajmal właśnie wiem ze raczej się nie wydłuży :( mam nadzieje ze wszystko będzie ok do końca termin na 7 październik @0202oliwcia awwww [emoji7][emoji7][emoji7]już bliżej końca supcio ... ten ostatni wyczekiwany trymestr ja tez już się nie mogę doczekać . Ogólnie mamy się dobrze , kolejna wizyta 15 lipca zobaczymy jak ta szyjka póki co mam luteinę 200mg na noc . I się oszczędzamy ...śpimy 3 razy dziennie [emoji85]takie zmęczenie dopada masakra ... dzisiaj wyszłam ale tylko na chwilkę na spacer się przewietrzyć .... dziewczyny powiedzcie mi jak często czujecie kopniaczki swoich maleństw bo ja mam czy czasem jest taki dzień ze bardzo mało odczuwalne jest poruszanie ? Bo czasem mnie to martwi ze za mało się rusza ogólnie średnio czuje pare razy dziennie ale to tylko takie chwilowe poruszanie się i cisza ... hmm więcej jak już położę się w łożu pare minut grasuje i spokój ..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@0202oliwcia a co do spania może jak nie poduszka to ta pianka Ala mały materacyk trójkątnym do podłożenia pod brzuch ? Ja śpię na lewym boku ze zgięta noga w kolanie i raz na prawym. A jak bolą mnie mega plecy to na chwilkę kładę się na plecach ale nie do końca

Od wczoraj niby sobie zorganizowałam jaska takiego grubaska i wpycham go sobie miedzy uda jest kapke lepiej no ale zaczynam coraz bardziej zrzedzic ;)
Co do ruchow to kwestia etapu ja ma poczatku czulam dużo mniej bywały dni ze praktycznie nie czułam niuńki wcale a teraz lepiej nie pytaj o 3 nad ranem mam pobudkę bo ona tańczy chyba kankana w moim brzuchu :-)
Który to i ciebie tydzień mordko nie masz suwaczka i nie moge sie ogarnąć

MagdaLena tylko metylowany bo ten zwykly zanieczyszcza watrobe.

Karolinaao ja mam na 4 pazdziernika teoretycznie, ale cc pewne na 99% w okolicach 15 wrzesnia. Juz Nam nie duzo zostalo, byle by bylo dobrze.
Ja mam teraz 150 mg luteiny na dzien. Zeszlismy tez z 200,
Ze spaniem mam tak jak Ty, tez potrafie jeszcze dwa razy w dzien spac, juz to nikogo nie dziwi.

Kopniaczki czuje roznie czasami jak mloda jest nogami w dół to sa mniej wyczuwalne ale boli mnie po nich brzuch. Najbardziej czuje jak lezy na poprzek glowka w prawa strone to sa najmocniejsze kopniaczki. W druga strone albo lezy rzadko albo ja kopniakow nie czuje. Prawa strone brzucha mam po laparoskopi i wycieciu wyrostka wiec moze byc mniej wrazliwa.

Wizyty mam nie ustalone, mojego gina nie ma do polowy lipca, dal mi ostatnio skierowanie na sterydy do szpitala na 19 lipca, a za tydzien mam isc do jakiegos innego lekarza na kontrole. Tyle ze jeszcze nie wiem kiedy i gdzie.

Dzis zaczynam 27 tc :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@0202oliwcia u mnie 26 tydz :) @hajmal to bardzo blisko mojego terminu gdyby nie cesarka. Mi w Pl tez przepowiadali ze kwalifikuje sie na cc po historii mojej choroby . Ale ze mieszkam w Uk wszystko jest na odwrót :/ i oni nie widza potrzeby do cc . Tak ze boje się jak to wszystko będzie

reklama
Mi wyszlo duze prawdopodobienstwo rzucawki przed 34 tc. Dlatego ide tez na sterydy na rozwoj pluc w 30 tc .

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry