reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

A aż chce mi sie bluznic doslownie .... Boli mnie bark, kark, łopatka, żebra, pierś wszystko po lewej stronie zaczęło mnie bolec w piątek jutro już bedzie tydzień w niedziele było lepiej a wczoraj znow zaczęło mnie bardziej napiepszac bralam przeciwbólowy dzisiaj tez eh :-(

reklama
@ni_kusia napewno wkrótce się uda , [emoji9] musi!!!! Zaraz wakacje plaża słońce wyjazdy itp głowa zajęta czym innym :)Baw się a mysle ze nim się zorientujesz na teście pojawią sie 2 kreseczki :D Co do mojego samopoczucia to średnio za mną 20 tydz a ciagle mam mdłości i kiepskie samopoczucie , dzien jest dobrze dzien nie koniecznie . Twarz jak u monstrum same wypryski [emoji9]. @0202oliwcia a moze to jakies nerwobóle ??? Właśnie tak łapia ze jedna strona ciała jest obolała ... Proponuje melisę . Moze to jakies nerwy sprzed paru miesięcy nie koniecznie teraz cos sie odbiło odrazu . Chyba se Wczensiej nie doczytałam i jest jakis inny powód . Buziaki dziewczyny [emoji9]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ni_kusia napewno wkrótce się uda , [emoji9] musi!!!! Zaraz wakacje plaża słońce wyjazdy itp głowa zajęta czym innym :)Baw się a mysle ze nim się zorientujesz na teście pojawią sie 2 kreseczki :D Co do mojego samopoczucia to średnio za mną 20 tydz a ciagle mam mdłości i kiepskie samopoczucie , dzien jest dobrze dzien nie koniecznie . Twarz jak u monstrum same wypryski [emoji9]. @0202oliwcia a moze to jakies nerwobóle ??? Właśnie tak łapia ze jedna strona ciała jest obolała ... Proponuje melisę . Moze to jakies nerwy sprzed paru miesięcy nie koniecznie teraz cos sie odbiło odrazu . Chyba ze Wczensiej nie doczytałam i jest jakis inny powód . Buziaki dziewczyny [emoji9]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nukusia uda sie w koncu. Badz dobrej mysli. Ja tez tego nie bralam ale czytalam ze duzo dziewczyny biora, jeszcze jakies ziolka pija i olej z wiesiolka.

Oliwcia bylas u lekarza. Moze jakas rehabilitacja czy masaz by pomogly.

U mnie jak to u mnie, do nadczynnosci i wysokiego cisnienia dolaczyla jeszcze cukrzyca ciazowa. Wczoraj bylam na kontroli malej siusiak nie urósł jak na razie. Wazy ok 348g i wiecej nie wiem. Oprocz tego ze jest tak gdzieś 6 dni mniejsza od terminu. Nastepna wizyta dopiero 16 czerwca

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nukusia uda sie w koncu. Badz dobrej mysli. Ja tez tego nie bralam ale czytalam ze duzo dziewczyny biora, jeszcze jakies ziolka pija i olej z wiesiolka.

Oliwcia bylas u lekarza. Moze jakas rehabilitacja czy masaz by pomogly.

U mnie jak to u mnie, do nadczynnosci i wysokiego cisnienia dolaczyla jeszcze cukrzyca ciazowa. Wczoraj bylam na kontroli malej siusiak nie urósł jak na razie. Wazy ok 348g i wiecej nie wiem. Oprocz tego ze jest tak gdzieś 6 dni mniejsza od terminu. Nastepna wizyta dopiero 16 czerwca

Słonko który dokładnie tydzień i dzień ciąży miałaś podczas tego usg co twoja córcia ważyła 348 g ???? moja też jest o tydzień młodsza , a wizytę mam 3 czerwca więc troszkę wcześniej niż ty .
U rodzinnego byłam wszystko ok najprawdopodobniej mała plus macica mi tam uciskają i dlatego taki ból się pojawia :o jakie masz obecnie takie na co dzień ciśnienie ??? lipa kurde jeszcze i ta cukrzyca Ci się przypałętała ciągle coś matko boska czy my nie możemy mieć wreszcie spokoju???

Dokladnie to byl 20,1tc za tydzien mam prenatalne to sie dowiem wiecej, bo to usg w gabinecie to ma takie srednie wiec na razie sie nie stresuje.
Zapomnialam napisac ze gin mowil o zastrzykach na rozwoj pluc. W 30 tc mam isc do szpitala zeby mi je podali. Tylko ze to dla mnie bedzie ostatni tydzień lipca najwieksze upaly.

Cisnienie mam 120-144/75 -88 na dopegytcie 1x dziennie

@hajmal a czemu już rozmawiacie o tych zastrzykach nie za szybko ??? na ile miała byś wtedy iść do tego szpitala ??
co do twojego usg i tego że twoja niunia jest o tydzień młodsza to powiem Ci tak u ciebie 20+1 i mała ma 348 g a moja też jest tydzień do tyłu a 19+6 tc miała 251 g :sad:
Ciśnienie masz spore kochanie u mnie standard to 90/50

A i pokaż nam brzuszek <3

reklama
Lekarz tak powiedzial, ze wzgledu na wszystkie moje dolegliwosci, szyjke i szew na macicy. Pewnie pojde na 3-4 dni choc bede go chciala uprosic by przyjsc popoludniu i by mi sie to za dobe liczylo.
Lekarz mi mowil ze jest ok ale na tym wydruku pisze termin porodu o tydzien pozniej niz w rzeczywistosci mam z om.
Cisnienie masz fajne. Ja mam to wszystko cukrzyce i niedoczynnosc, nadcisnienie ciazowe. Gin w pierwszej ciazy mi powiedzial ze to takie uczulenie na ciaze. Przeszlo wtedy po porodzie wiec i moze teraz tez przejdzie.

Pokaze brzuszek ale jak ubiore sobie cos mniej workowatego :)

Do góry