reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Ja dzisiaj mam kiepski dzień. W ciągu dnia męczy mnie zgaga, najgorzej jest wieczorem nie idzie zasnąć tak pali w przełyku. Ustać w pionie nie mogę, wejść do sklepu nie mogę zrobić zakupów bo momentalnie czarno przed oczami... Oddycha mi się ciężko, od początku ciąży mam zatkany nos. Łupie mnie biodro od 12 tygodnia tak że chodzić jest ciężko bo po prostu boli...jeszcze mi hemoroidów brakuje do kompletu. Spać nie mogę bo mam syndrom jak w pierwszej ciąży niespokojnych nóg...a do tego wszystkiego zaczęły mnie łapać skurcze łydek w nocy....Siedzę dzisiaj i ryczę z bezsilności....:(
Jutro mam wizytę, idziemy razem z Zuzką, która nawet się cieszy, że podejrzy siostrę. Mam nadzieję, że ta wizyta poprawi mi humor.
Aaa wczoraj widziałam się z moją szwagierką, która zaczęła 19 tydzień i ma taki brzuch jak ja...NIe wiem czy to dobrze że mój jest taki mały...Eh Przepraszam za te narzekania dziewczyny ale dziś ewidentnie mam kiepski dzień:(

@Magda.Lena87 ćwicz i ruszaj się póki możesz - później będzie coraz trudniej ;-)

reklama
@ni_kusia marudz sobie marudz kochana jak masz potrzebe wygadania sie i wywalenia z sibie tego wszystkiego to my to przyjmiemy na klate ;)
Pamietasz jak my marudzilyśmy ciąża to nie bajka jak co nie które mysla ale dasz rade właśnie tak spojrzalam na twoj suwaczek i matko boska czestochowska dopiero co nam pisalas o pozytywnym tescie a tu juz u ciebie ten tydzień :o
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte no i oczywiscie czekam na wiesci kochana

Dzis umowilam sie do nefrologa z miska na ta nerke wstepnie wizyta miala być na 23 stycznia ale jak kobitka uslyszala o co chodzj to pow ze to na skierowaniu powinno byc obowiązkowo pilne i dala nam wizytę juz na ten czwartek jestem mega zestresowana i sie mega martwie co dalej

Ni_kusia jak nastrój? Wizyta pewnie poprawiła ci samopoczucie:) ja poki co nie mam zadnych uciążliwych dolegliwości, jedynie co to ciężko mi się śpi, bo staram się na bokach i bolą mnie od tego biodra:-p ktory masz juz tydzień? Od kiedy znasz płeć?

Oliwcia a jak u Was wizyta? Czego się dowiedzialas? Dobrze,że szybko przyjęli jak powiedzialas o co chodzi.

Maryn123 wszystkie bierzemy acard razem z heparyna. Raczej bierze się do końca a heparyne jeszcze w połogu. Ja jestem w 15tyg.i biorę wszystkie leki od początku. Dopiero na nast.wizycie w 17tyg.ma mi zmniejszyć duphaston i luteine,bo duzo tego biorę.
Fraxiparyny dawkę narazie mam taką samą od początku 0,4. Nie wiem czy mi zwiększy.

Dziewczyny czy razem z heparyna brałyście też acard? Jak długo?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Acard do 32 tc Clexan do 35 tc

@Magda.Lena87 wizyta jutro o 18 dzis odebrałam wyniki badania moczu miśki i niestety coś się zaczyna tworzyć leukocyty norma poniżej 10 a u niej 14 :(:no2:

jak sie czujecei nasze brzuchatki kochane ???

@hajmal co u Was jak niunia ?? szczepiłas ??

Oliwcia nie szczepilam jeszcze Zosi, planowalam to zrobic w przerwie miedzy swietami a nowym rokiem. Jesli dzieci i my bedziemy zdrowi. Jas teraz chodzi codziennie wieczorem na roraty do kosciola i nie chce zeby cos przyniósł. Po za tym miala antybiotyk na zapalenie spojowek wiec i tak jeszcze musimy czekac.
Zosia odpukac na razie ok, pomijajac kolki. Daje jej sab simplex ale jak na razie nie widze efektu.

Daj nac co powie lekarz o nerkach

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wizyty nie było :crazy::realmad: pojechalismy a tam sie okazało ze ta "Pani" zapisała nas do UROLOGA a nie nefrologa chyba nie musze pisać jaka bylam wkur......
Umowilam nas na 2 stycznia do łodzi do pana profesora habilitowanego na wizytę taka przyjemność 180 zł i osobno muszę zeobic wczesniej USG no ale co poradze miska najwazniejsza ......
Pediatra dala nam wczoraj skierowanie i to usg zrobimy sobie na nfz ...

Wczoraj wazylismy miske w przychodni i jestem zalamana w miesiąc tylko nie cale 600 g waga urodzeniowa 3600 obecnie 4950 a ma skończone 9 tyg czuje ze nie spisuje sie mam mega doła i chce mi się doslownie wyc

Oliwka co Ty opowiadasz, moja Zosia 3 tyg temi tez tak wazyla.
Nie skomentuje, straszna pomylka.

Musze ja zwazyc ale nie mam zbytnio na czym

reklama
Wlasnie wazylam Zosie wazy 5,3 z 50 centyla spadla na 25. Je na żądanie wiec nie wiem co jest.

Do góry