reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

dziewczyny tak was zapytam robila moze ktoras z was swojemu dziecku zabki pod narkoza tu w niemchech??
albo ktos ze znajomych??
bo moje 2 czorty sa zapisane na 10 listopad do kliniki dentystycznej na zabieg...:tak::tak:
i boje sie tego...nie wiem czy sie nie wycofac...ale chyba juz za pozno...

Hania ma brzydkie duze dziury w zebach,i chca jej wyrwac 2 sztuki :tak:
a szymek ma duza prochnice :tak::tak:na przodzie...ale jemu wyrwac sie nie zgodze bo to mleczne zabki wiec to chyba bez sensu bedzie bez zebow chodzic zanim stale wyjda nie...:no::no: jesli juz to powiem niech lapisuja albo cos...ale nie rwac...

doardzcie mi cos bo sie boje tez tej narkozy tyle sie na necie naczytalam ale tu niby to normalne jest ech...mam stracha....

reklama
Hej dziewczyny :-)
Magda27 HH to Hamburg ;-) wiesz to taki skrot-np.na rejstracji samochodowej ;)
Riba slodkosci to Twoje malenstwo... a nick Twoj kojaze :-) Magde znowu kojaze po tym ze mieszka w Hannoverze :)
Ja niedawno wstalam...mloda dzis nie poszla do przedzskola...mojego nie ma od 03:00 w nocy...jak wstalam i zobaczylam ta ciemnosc na dworze do tego slyszalam jak pada deszcz to wylaczylam budzik i spalysmy dalej :-D zadzwonilam tylko do przedszkola ze dzis mloda sie nie pojawi ...Teraz wlasnie kawe popijam...pozmywalam naczynia...reszta( zaczelam to pisac 11 :00,zadzwonil tel i do teraz gadalam :-D ) no wiec musze sie zawijac po prezent dla mlodej kolegi z przedszkola...mam dwie godziny w plecy :/ ile bym miala zrobione juz...wrrrrrrrr a teraz wszysttko pedem...nie chce mi sie szykowac-bleee :-D glowa mnie cos boli... Zastanawia mnie czy cos zakumacie z tego posta bo ja juz nic nie wiem :pP

Madzia a co Twoje dzieci takie slabe zeby maja?
Ja nie spotkalam sie jeszcze z nikim kto by narkoze mial ... ale chyba mi sie wydaje ze lepiej wyrwac niz maja isc dalej nastepne zeby... z reszta dentysta lepiej wie...niz my... a on ci sam powiedzial ze trzeba wyrwac?

Witam popoludniowo !!!
alez tu tlok :-D:-D:-D
u mnie byla sasiadka na kawie wypilysmy po lampce nalewki swojskiej roboty mej tesciowej :tak::tak: robi pyszne..:tak::tak:
kurde co za pogoda raz slonce a raz deszcz masakra :angry::angry:

Pati ale spioch z ciebie...:-D:-D
dzieki ze mnie oswiecilas z tym HH :-D:-D tak jakos pomyslalam sobie ze to hamburg :tak:
co do zebow to nie wiem czy takie slabe ale ja nigdy nie bylam u dentysty z nimi dopiero teraz w sierpniu poszlam bo mowie ze trzeba zaczac o zeby dbac :tak::tak:
zeby nie mialy takich dziur jakie mam ja :-D:-D:tak:
Hania ma juz chyba z 5 stalych :tak::tak: i dentysta chce jej 2 sztuki wyrwac bo ma duze dziury ale to mleczne :tak: sam mi to proponowal...
i szymcia tez...:tak:
a ty chodzisz ze swoja mala do dentysty?:baffled:

siedze sobie muzyczki slucham dzieci sie bawia wiec spoko :-):-)
a wy co porabiacie ze was nima???

Madzia27-wybacz ale mnie troche porazilas tym ze dopiero teraz smigasz z dzieciakami do dentysty...tym bardziej ze piszez ze sama masz dziury i slabe... Ja z moja mloda poszlam pierwszy raz na kontrole kiedy miala niecale dwa latka.. bo juz miala wiekszosc zabkow...a teraz chodzimy dosc systematycznie...ma obecnie ponad 4 latka i byla z 5-6 razy na kontroli...zabki myjemy codziennie po trzy razy :-) i sa odpukac zadbane...bardzo o to dbam bo sama mam slabe...polatane juz chyba prawie wszystkie :-D

A ze spaniem dzis to byl wyjatek...i kocham te wyjatki :-D jutro zas z rana pobudka..Dzis pracowalam na kompie...zaliczylam zakupy...musialam smgnac po prezent dla mlodej kolego z przedszkola bo jutri ma urodziny i po przedszkolu rodzice zabieraja kilka dzieci zaproszinych do domu :-) kupilysmy taki pol metrowy samolot do zlozenia i psuzczania na wietrze...z playmobile :-) mloda tez taki chce :-D
a sobie kupilam dzis kilka bluzek,tuniki ,legginsy...t-shirty dwa pod sweterek..i sweterek :-D a przed chwila zamowilma kilka rzeczy i buty z H&M :-D tak mnie jakos napadlo dzis :-D

Madzia - hh to hamburg :) a mummel to dzielnica :-)
o zabkach sie nie wypowiem, bo moje malenstwo jeszcze za male :-) a ja nie chodze tu tylko w pl. mam od lat swoja dentystke i zasze tam lecze, a kase mi tu zwracaja, wiec... spoko

Patrycja - no to zaszalalas na zakupach wczoraj :-) ja na razie od sklepow trzymam sie z daleka bo jeszcze nie wrocilam do swojej figury :angry::angry: ale moj M, z racji tego ze jeszcze nic nie dosatalam od niego na narodzinz dziecka, powiedzial ze da mi kaske :-):-), wiec w koncu sie zmobilizowalam i mam dietke od poniedzialku. do swiat musze 10 kg zgubic. mam nadzieje ze mi sie uda. a przed swietami na sklepy !!!!!!!!!!!!!!

milego dnia Wam mamuski zycze

Dzien dobry..
ja zaraz zwariuje z ta pogoda znowu pada od rana
frown.gif
a do tego zimny wiatr
frown.gif

kurde szymek znowu tak strasznie dzis plakal zal mi go jak nie wiem...
z checia dalabym sobie juz spokoj z tym przedszkolem ech ale musi chodzic...
on chyba juz tak ciagle bedzie plakal...
frown.gif

dzis na 14 mam gosci na obiad siorka z mezem i mama
wiec szykuje obiad zrobie im kurczaka pieczonego juz sie dusi w przyprawach,a do tego schab upieke kupilam juz taki przyprawiony w srodku z pieczarka i cebula mam nadzieje ze bedzie dobry
smile.gif

patrycja wiem wiem to moja wina :tak::tak:z zebami...
nie wiem czemu nie poszlam wczesniej jakos wydawalo mi sie ze hania ma zabki ok,a tu klops...ja panicznie boje sie dentysty i nie chodze jedynie wtedy jak mnie bol przydusi :tak::tak: narazie odpukac cicho sza....

ale zaszalalas z zakupami :-):-) fajnie raz sie zyje nie ma co sobie zalowac jak jest kasa to mozna szalec heh :-D:-D
ja kupilam ostatnio kozaczki w pl...:tak::tak:

riba no to teraz dietka hehe...i wtedy na zakupki fajnie ze maz kaske rzuci :tak::tak:

uciekam wlosy rozczesac bo umylam lepek...

Czesc ...ja wczoraj bylam nie do zycia,wstalam z bolem glowy,nawet tabletka mi nie pomogla i tak mnie trzymal ten bol do wieczora o 21:30 poszlam spac...z moim M widzialam sie 5 minut ,tak w sumie od poczatku tygodnia widujemy sie po 5-15 minut wieczorami.On bardzo pozno wraca a ja wczesnie chodze spac.
Narazie sie nie pakuje,bo przedluzylismy o kolejny miesiac...tak wiec do swiat BN,bede juz napewno na nowym mieszkaniu ale zanim dojde ze wszystkim do porozumienia to troche potrwa.Poki co 5 listopada jedziemy do PL wiec ide dzisiaj szukac jakiejs kurtki,plaszczyka,sama nie wiem czego byle cieple bylo,bo moja jesienna kurtka jest krotka i zimno mi w niej a zimowa z tamtego roku jest mi za duza :/
Witaj Riba i witaj madzia ja Was za bardzo nie kojarze...

Co do zebow ja o zeby mojej malej mam zamiar dbac tak jak Pati,bo ja tez mam slabe i polatane,wiec moja do dentysty tez za niedlugo zawita.
Madzia u nas byla wczoraj taka pogoda jak u Was-raz slonce raz deszcz wyszlam z psem to akurat zlapal nas deszcz,zmoklysmy troche...,dzisiaj narazie nie pada...:dry:

Pati a Ty jak zwykle szalejesz z ciuchami,Twoja szafa to juz chyba peka w szwach,co?? :-)

Witaj Jola :-):-)fajnie ze wypadzik do pl sie wam szykuje na dlugo jedziecie??
widze przeprowadzka tuz tuz :-):-)
kupiliscie mieszkanko czy na wynajem idziecie??
pewnie pisalas ale ja to nie doczytalam tyle wstecz :no::no:
a z mezem to i troszke plus ze malo sie widujecie przynajmniej nie ma czasu na klotnie hehe :-D:-D tylko odrazu na przytulaski jak wraca :tak::tak:

kuzwa co za pogoda pod psem brr...zimno w chacie ciagle musze grzejniki wlaczac a co to bedzie jak mroz przyjdzie ech..

reklama
Madzia kupilismy mieszkanko,ktore mozna domem nazwac,mam 4 pokoje plus salon z kominikiem i wyjsciem na taras,dwie lazienki w sumie 135 kwadratow.Przedluza sie,bo posadzka nie schnie i nie mozna kafelek zaczac klasc...
A do PL jedziemy na chrzciny...to chyba doczytalas :-)
A zebys wiedziala ,ze z mezem to dokladnie tak..tak malo sie widujemy,ze jestesmy stesknieni za soba:-pnie klocimy sie,bo rzeczywiscie czasu nie ma...zreszta moj maz jest malo klotliwy a gdy ja cos zaczynam to odbiera to jako zrzedzenie wiec wole sie nie odzywac.

Ide teraz sie z praniem rozprawic...kocham to normalnie :cool2::shocked2:

Do góry