reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej .

no to bankowo was rozpoznam.ja tez bede z moja mala maluda;-)
Tylko zeby pogoda przypasowala...bo dzis to taka niezabradzo:-(
Eh i wykrakalam moj maz ma jaka infekcje wirusowa:-:)szok::-(
no i mam marudzi mi tylko ze hoho gorzej jak male dziecko:angry::angry::angry:nakrzyczalam wiec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i poszedl spac .Mala tez spi wiec mam chwile dla siebie i tak sobie popijam cappucino i juz pol paczki delicji zjadlam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: (to przez ta pogode;))

reklama
to ty Zuza masz teraz przechlapane, chory chlop w domu :szok::szok::szok:, gorsze nieszczescie nie moglo cie dopasc...hahaha- zart... ale ja tez nie lubie jak moj siedzi w domu, a wlasciwie w lozku... i twierdzi ze chory, my to chyba nie mamy jak chorowac...a juz nie mowiac o lezeniu w lozeczku i czekanie na sniadanko, obiadek i inne przyjemnosci, smutne. ale prawdziwe ...

dziewczyny a jak bedzie padac ? twu, twu- wyplulam juz to slowo, ale co wtedy ? mi to nie przeszkadza , mozna gdzies usiasc i wtedy moze padac...

Ja jestem za spotkaniem nawet w deszczu,a le jest maly problem, ja napisalam ze moge dopiero PO 14 czyli na pewnosie spoznie bo msze brac czas na dojazd! Dotre na 100% tylko prosze powiedzcie mi gdzie mam zaparkowac?????? Ja znam troche Mainz ale z parkinami to troche ciezko, no i czy wam chodzi o ten teatr w centrum???? Prosze podajcie mi jakis konkretny namiar!!!

Patrycja, fajnie Cie znow tutaj spotkac! Mialysmy juz pare razy okazje sie tutaj na bb spotkac! Jak twoja slicza coreczka??
A co do tego ze mieszkasz tak daleko, ja nie widze problemu- wsiadaj w autko i przyjezdzaj do nas!!! Spac tez bedzisz miala gdzie!!!

hej Krecik, jak milo ze jestes, teatr to ten oczywiscie w miescie, w samym centrum, a co do parkingow to chyba musisz jakis znalesc podziemny, fajnie zebys zaparkowala tam gdzie zuza, i tak z tego samego kierunku wjedziecie do mainz... zuza ma tam jakis juz na oku ...mozesz sie spoznic, to maly problem...ale musisz przyjechac :tak::tak::tak:

no wlasnie Patrycja, wsiadaj w autko, jeszcze zdazysz na nasze spotkanie, hahaha.... :-)

oj ja tez sie ciesze .juz mojemu zakomunikowalam jutro choruj sam mnie nie ma!

Krecik ja parkuje w Malakovie bo mi tam najprosciej i najwygodniej no i blisko do centrum.A jakim kierunkiem bedziesz jechac przez Nierstein, oppenheim?
Eh dzis juz z 1000 razy uslyszalam "jestem chory":angry::angry::angry::angry::angry::angry: moja biedna glowa mowie wam!Justyna racja nie ma nic gorszego jak chory chlop.:eek::eek::eek:

Ale za to jutro to nawet deszcz mi humoru niepopsuje bo w koncu babskich ploteczek to nawet najlepsza czekolada niezastapi;);-);-);-)

Tak Zuza bede jechac B9 przez Nierstein! Chyba tez zaparkuje w Malakowie, bo wiem gdzie to jest hihi!! Reszta na piechotke!

reklama
Witam wszystkie mamusie z Niemiec!
Nazywam sie Malwina, mam 17 miesieczna coreczke Antosie.wprawdzie jeszcze nie mieszkam w Niemczech, ale od 1 sierpnia przenosimy sie z mezem i mala do Dusseldorfu.Moze sa tu mamusie z tego miasta?
Poza tym kochane dziewczyny, nie pogniewajcie sie, ale mam do Was pytanie:maz podejmuje legalna prace (wlasnie czekamy na pozwolenie).Jak wygladaja sprawy ubezpieczenia w Niemczech?Czy oprocz podatkow cos jeszcze placimy? jesli tak to kto placi?sami czy pracodawca?Czy jesli ja nie bede pracowac to rowniez przysluguje mi ubezpieczenie?
Wiem, ze zasypalam Was pytaniami, ale bede Wam wdzieczna za wszelka pomoc. Pozdrawiamy Was serdecznie i mamy nadzieje, ze pozwolicie nam zadomowic sie na tym forum:-)

Do góry