reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

to ja proponuje przyszly wtorek..albo niech kazda napisze kiedy i jak jej pasuje to moze jakos nam sie terminy pokryja i wybierzemy najlepszy...

reklama
wtorek, kurcze mi nie za bardzo pasuje, mam o 10.30 szczepienie z emilka i o 17.15 musze synka zawiesc na pilke reczna, piatek tez odpada ale inne dni to jak na razie mam wolne...........:tak::tak::tak:

Hyhyhy, recepty na synka nie mam, ale slyszalam ze trzeba robic w skarpetkach!!! Niestety nie wiem czy to prawda!

A co do spotkania to tak, pozwolenie mam, czas tez oprocz niedzieli bo ten dzien to jednak wole z moim mezem spedzic po tym jak musi 6 dni pracowac!!!

oczywiscie na tej stronie. jestem w 6 tygodniu ciąży. za tydzień wyjeżdzam do Niemiec - Straubing( ok. 80 km od Monachium) i chciała bym sie od was dowiedzieć jakie formalności należy załatwić w związku z chęcią porodu w tym kraju.

Po pierwsze witaj serdecznie Madziu!!!
Jezeli masz zameldowanie to na pewno masz i karte ubezpieczeniowa! Jak te rzeczy masz to idziesz do gina, rejestrujesz sie i co 3 miesiace placisz 10 euro (to normalne). Poza tym chyba wiecej nic nie potrzebujesz! Tam wyrobia Ci ksiazeczke ciazy i beda prowadzic wszystkie konieczne badania! Mysle ze dobrze ze bedziesz rodzic w niemczech! Z doswiadczenia wiem ze opieka jest ogolnie super! No chyba ze ktos trafil inaczej!!!

witajcie dziewczyny,
witamy tez ciebie madziu !

co do porodu tutaj, to badz dobrej mysli, wszystko bylo super, wszyscy usmiechnieci i co wazne chca ci pomoc na wszyelkie mozliwe sposoby, nie to co w polsce- tutaj nikt nie patrzy na lapowki, czy dasz czy nie...

co powiecie dzweczyny na srode- 27.06 ?

reklama
Do góry