reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej Kreciku, jak dobrze ze sie odezwalas, bo myslalam ze cos sie dzieje niedobrego...nigdzie cie nie bylo widac...:no::no::no: ale kamien spadl mi z serca, juz mialam dzwonic :tak::tak::tak:, a my sobie zyjemy, pomalutku, bylismy teraz ostatno w holandii, 5 dni, nad morzem, pogoda nie byla najlepsza, ale nie ma co narzekac,ogolnie super, bylismy ze znajomymi, polska rodzinka z 2 dzieciakow, poza tym nic nowego, emilke zaszczepilam na fsme, za 4 tygodnie znowu, nawet nieplakala, co mnie zdziwilo, bo do tej pory na widok lekarza juz beczala a teraz dala sie tez zbadac i do ucha zagladnac,no nic dzieciaki potrafia zaskakiwac...
a co u ciebie , jak Alanek i brzuszek ?
bo ja swoj brzuszek mecze, troche spadl, ale ciezko pozbyc sie tego tluszczyku...:szok:

a wybieracie sie moze kiedys do mainz ?

reklama
Ale wam Justynko fajnie ze tak podrozujecie! my bylismy jakis czas temu u mojej siostry w szwajcarji, a teraz w domku nie mam czasu na nic! Allanek stawia sam pierwsze kroczki i musze na niego uwazac i miec oczy dookola glowy! Poza tym brzusio rosnie i nie wchodze w normalne ciuszki!
Do Mainz mielismy jechac chyba w poniedzialek ale nie wiem czy sie uda (raczej watpie) bo Kristi musi pracowac a mielismy byc na jakis fajerwerkach!
Brawo dla Emilki ze byla taka dzielna na szczepieniu!!! Pozdrow Michalka i mezusia i Ty tez trzymaj sie cieplutko!!!

hej Kreciku, widze ze wy tez nie siedzicie ciagla w jednym miejscu ! a co do podrozowania, to jak emilka byla w brzuszku to tez nie szalelismy,pojechalismy tylko do pragi na wielkanoc, dopiero pozniej :-D emilka jest wsumie bezproblemowym dzieckiem, jak miala 3 miesiace to pojechalismy do polski na wesele, potem na pare dni w karkonosze, jak miala 6 miesiecy to lecielismy do rzeszowa do tesciow,jak miala 9 miesiecy bylismy z nia w alpach na 2500 m.n.p.m, , no i wiele innych malych wypadach, ale to wszystko zalezy od rodzicow , bo wydaje mi sie, ze z dzieckiem mozna wiele ,tylko trzeba sie do tego przygotowac.
brawo Alanek !!! to super, ale rzeczywiscie trzeba miec oczy z kazdej strony,ja i tak ciebie podziwiam -maly Alanek i jeszcze malenstwo w brzuszku, ty to masz sile:tak:, ja jak teraz patrze na emilke i michalka to nie wyobrazam sobie jeszcze jednego dzidziusia, to tyle energii i nerwow (tez) kosztuje

dziekujemy za pozdrowienia !!!

my tez was goraco pozdrowiamy :-)

Witajce!!
Widze,ze nie jestem sama z szukaniem jakies bratniej duszy...troche mi ulzylo...hehehe
Moze sie przedstawie,mam na imie magda i mam 26 lat,od ponad 3 lat mieszkam w Niemczech(moj slubny jest juz tutaj 17 lat)Mamy 2 letniego synka Marcela,ogolnie nie jest zle,z niemieckim sobie radze,tylko tych znajomych brakuje niestety....
Mieszkam w Arnsbergu(okolo 50km od Dortmundu)Moze jest jakas mamuska,albo i nie mamuska z okolic???
Pozdrawiam Serdecznie!

hej dziewczyny, jakos tu smutno :-(, nikt nie zaglada....
my przygotowujemy sie pomalu (narazie psychicznie )na przyjazd tesciow i urodzinki emilki....:-)

a jutro jedziemy sobie jeszcze do znajomych do frankfurtu:tak:

wsumie za miesiac bede juz w polsce ,hura :-D

reklama
Witam wszystkie niemieckie mamuski.
No moze sie na poczatek przedstawie.Mam na imie Iwona ,29 lat, od 18 lat mieszkam w Niemczech, obecnie w Düsseldorf.Mamy coreczke ktora ma 8 miesiecy.
Sa tu jeszcze inne mamusie z Düsseldorfu lub okolic?

Pozdrawiam

Do góry