reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Hej,
Ania - zycze Ci pozytywnych wynikow badan, a wiec by nic nie znalezli, a dla meza zdrowia:tak:

piekne macie dzieciaczki, Anula, twoj chlopczyk jak z obrazka:-)

ja tez lubie wysylac tradycyjne kartki na Swieta, mimo sms i emaila, jakos to ladnie odrecznie cos napisac kazdemu:-)

Lenna -co do Twojego pytania: moje dzieci maja paszporty niemieckie, choc my mamy oboje z mezem dwa obywatelstwa. Ja sama mam dwa dowody, ale tylko jeden paszport (polski) - bo byl jeszcze dlugo wazny, wiec po co mam placic za nowy niemiecki, jak i tak tylko jeden uzywam.
Tak naprawde nie potrzebuja dzieciaki dokumentow z obu krajow, a tutaj mieszkamy, wiec latwiej szybko zalatwic (normalnie, w urzedzie meldunkowym). Po drugie moje dzieciaki nie maja meldunku w Polsce,musialabym pewnie zalatwic tez polskie akty urodzenia, a takich na razie nie mam. Poniewaz mam chlopacow, to sie zastanawiam, czy cos takiego robic (sluzba wojskowa???). Jakos kilka pytan sie nasuwa, wiec na razie zostawimy tak jak jest. Mysle, ze jesli bedzie trzeba (choc nie wiem po co?) to bedzie mozna im wyrobic tez dokumenty polskie ( w Konsulacie)

pozdrawiam :-)

czesc

dzieki Pscola:tak: zagladaj czesciej bo jakos mi Ciebie tu malutko:rofl2:

Ja dzis odwiedzialm kolezanke Laura fajnie sie bawila z jej coreczka ktora jest starsza od Laury o 5tyg.
Jutro wybieram sie do Konsulatu :tak:wkoncu:-DMoj sie lepiej czuje wiec jutro pojedziemy po paszporcik:tak:
lali ma teraz drzemke, zjedlismy obiadek wiec czas na BB i nk:rofl2:

Czesc Laski :-)
Ja dzis jakas do dupy jestem...wlasnie przysnelam na kanapie a mloda sama po domu latala:szok::-D tzn.praktycznie siedziala kolo mnie albo na mnie i ogladala bajki...
Wczoraj zaliczylam ten kurs erstehilfe i seetest...dzis bylam w urzedzie zameldowac ze chce prawko robic itd..

Co do kika to ja czasami tez kupuje cos... Najczesciej body albo bluzki...No i faktycznie musze pryzznac ze szybciej sie spieraja jak np.C&A...Patrze tiu akurat przede wszystkim na body...Czasami jak mam okazje to kupie cos w Zeemann...Np.mieli tam ostatnio fajne bluzki po 2,99-i dosyc duzy wybor...jeszcze nie wiem jak bedzie po praniu wydaja sie byc dobre gatunkowo...I lubie tam kupowac spinki i gumeczki bo sa dobre i zarabiscie tanie :-D

A z dzis to jeszcze tyle ze bylam sie troche przypiec na solarium-lezalo mi sie jak nigdy dotad.... normalnie bym zasnac mogla

Ola-gratuluje :-) a nowy czy uzywany? No i oby Wam sie dobrze sprawowal:tak::-)
Ja osobiscie kombi nie lubie:baffled: no i tez planujemy zmiane auta....
A tak na marginesie to pochwalcie sie czym dupska wozicie :-)

Ja dzis zabiore sie chyba za dekorowanie piernikow :-D zmienie wieczorem mojej rybce wode-bo czasami zapominam ze ja mam:szok::-D ostatnio trzy dni nie jadla:-D:zawstydzona/y: No i musze serwis jakis zamowic bo mam jakos taki mix w szafkach ze pozal sie boze...mam trzy na oku-teraz tylko musze sie zdecydowac ktory kupic....:nerd::dry: a zaraz zabieram sie za kotlety:-)

uzywany-to nasze pierwsze auto wiec i tak radosc ogromna :) a kombi dlatego ze nas jest 5 + bagaze wiec musi byc duze auto....do tej pory poruszalismy sie firmowym starym vanem...3 miejsca w przodzie reszta sama blacha.....masakra...a ten co kupujemy kosztuje 3900 euro rocznik 2001 + te wszystkie pierdoly zimowe opony itd :-)

reklama
Do góry