reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Czesc Bratnie Dusze:-).Witam przy pochmurnej niedzieli.Juz dlugo da Was nie zagladalam i chyba bedzie trzeba to zmienic.Mojego meza nie ma w domu juz ponad dwa tygodie i ja tu kota dostaje,bo nadal w lüneburgu nikogo nie znam:sick:.Pozdrawiam Was serdecznie i pomimo tej brzydkiej pogody zycze milej niedzielki.

reklama
Witam
jestem w 4 misiacu ciazy, a w niemczech mieszkam od 3. Jest to moja 1 ciaza i nie moge porownywac opieki lekarskiej w Polsce i w Niemczech. Narazie jestem bardzo zadowolona. Mojemu ginekologowi nie przeszkadza moja bardzo niska znajomosc jezyka niemieckiego i to ze na kazda wizyte przychodze z siostra jako tlumaczka :-) . Pozdrawiam wszystkie mamy na emigracji.

Marzenaalicja chyba jestesmy sasiadkami !!! Jestem nowa na forum, nowa w okolicy ;) i do tego w 1 ciazy. Jak tylko oswoje sie z ta nowoscia, to chetnie poznam mila mamuskie do spacerkow w Kurparku !!

Witam Mamusie z NIemiec - mam do Was trochę dziwną i nietypową prośbę - czy któraś z Was byłaby uprzejma sprawdzić mi w sklepie dzieciowym ceny nastepujących fotelików samochodowych:
- maxi cosi tobi
-roemer ts king plus

będę niezmiernie wdzięczna za pomoc
Marcowa Mama 2006 - Kasia z Piotruśkiem

czesc marta ale super ja tez jestem z duesseldorfu no to aga u nas przewaga spotykamy sie w duesseldorfie hihihi

marta ja jestem obecnie do 19 w polsce ale potem mozemy sie nawet spotkac a skad dokladnie (dzielnice mam na mysli) jestes
Czesc! Przepraszam, ze tak zadko sie pojawiam, ale ostatnio jestem troche zabiegana. Postaram sie czesciej wchodzic na ta strone. Jezeli chodzi o dzielnice na ktorej mieszkamy, to jest to Garath.
A Ty na jakiej dzielnicy mieszkasz?
Chcialam tez wszystkim dziewczyna z okolic Düsseldorfu zaproponowac spotkanie na Polskiej Spielgruppe. Grupe polskich dzieci prowadzi dziewczyna, ktora skonczyla studia pedagogiczne w Polsce. Moj syn, ktory ma 2,5 lat jest zachwycony tymi spotkaniami. Uczymy dzieci polskich piosenek, zabaw (stray niedziec mocno spi, baloniku... itd) Na spotkaniach dzieci super sie bawia, a my mamy zawsze mamy okazje pogadac.
Mysle, ze najlepsza okazja na jakies wieksze spotkanie moze byc Zabawa Mikolajkowa na 6 grudnia. Przychodzi w ten dzien do dzieci Mikolaj, rozdaje przez nas kupione prezenty, a potem bawimy sie przy polskich, dzieciecych piosenkach i obzeramy sie slodyczami :) Co roku swietnie to wychodzi.
Zapomnialam napisac, ze sa rozne grupy wiekowe. Ja z moim synkiem zaczelam chodzic jak mial niecaly rok.
Zapraszam wszystkie mamy i serdecznie pozdrawiam!

czesc marta my mieszkamy na Corneliusstrasse to jest Bilk a dla nie ktorych Friedrichstadt , a na polska spielgruppe pisze sie bardzo chetnie tylko napisz gdzie i kiedy , a maja cos w repertuarze dla 5 - latkow.pozdrawiam goraco

czesc marta ale super ja tez jestem z duesseldorfu no to aga u nas przewaga spotykamy sie w duesseldorfie hihihi

blond, wreszcie musimy rzeczywiscie cos wymyslic. szkoda, ze teraz zimno bedzie, to utrudni sprawe. ja tez mam jeszcze jedna polska mamuske z köln. grudniowke zeszloroczna! 1:1 :-)

reklama
obecna!!!

antek moj jest caly czas on the road i nie ma czasu na nic.
probuje minimalizowac ilosc guzow na dzien:tak:

jak tam spotkanie??? moze w kolonii na weihnanchtsmarku pod katedra jak sie zacznie. jest bardzo ladny. w dzien nie ma takiego tloku.
co na to düsseldorfczanki?

Do góry