reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, połozne , lekarze TRÓJMIASTO

No moj syn wazyl 4200,takze zdrowy sie urodzil,lekarze czekali do samego konca asz urodze sama,ale potem sie borykalam z moim zdrowiem,no mogli zrobic cc byloby o wiele szybciej i ja nie meczylabym sie tak pozniej ze soba.

reklama
Witam wszystkie forumowiczki! Mam termin na 30.09 i jestem zdecydowana na Zaspę. Wśród moich znajomych było wiele pochlebnych opinii dot. szpitala zarówno wojewódzkiego jak i Zaspy. Z negatywnymi opiniami spotkałam się jedynie w internecie, ale nie czarujmy się, w każdym szpitalu zawsze znajdzie się taka "czarna owca" bez zrozumienia dla pacjenta. No i druga strona medalu - jak różni lekarze, tak różne pacjentki z różnymi progami bólu. Poza tym jeśli trafi typowa księżniczka do szpitala publicznego to na pewno zadowolona nie wyjdzie :-p Najlepiej iść rodzić z nastawieniem takim po środku aby nie było rozczarowania (chyba że będzie ono miłe:-)).
2 m-ce temu na Zaspie rodziła moja znajoma i była zadowolona choć przyznała że musiała parę razy stoczyć walkę o pomoc dla siebie i maleństwa. Za to później położne skakały wokół niej bez żadnego ale :-D. Aha, po porodzie matki są na jednej sali z dzieciaczkami.

wszedzie moze byc do dupy jak sie nie bedzie mialo szczescia, jezeli na dyzurze lekarz srednio przyjmuje ok 50/60 porodów, i ten 60 trafi na was,to nie liczcie ze bedziecie traktowane jak królewny gdziekolwiek...:szok:

wszedzie moze byc do dupy jak sie nie bedzie mialo szczescia, jezeli na dyzurze lekarz srednio przyjmuje ok 50/60 porodów, i ten 60 trafi na was,to nie liczcie ze bedziecie traktowane jak królewny gdziekolwiek...:szok:

Teee... encyklopedia... Znasz osobiście lekarza, który na dyżurze przyjął ok 50/60 porodów??????? Ty czytasz w ogóle to co piszesz?:no::no::no:

Ja się zdecydowałam na zaspę a tu mi nagle koleżanka mówi że ona jak tam pojechała to jej nie przyjęli i nawet karetki nie użyczyli żeby ją przewieźli gdzie indziej... i teraz to już sama nie wiem ... w Wojewódzkim boje się że jak będzie potrzebna cesarka to będą się ociągać ... ;/

a jak myslisz kobieto w ciagu dyzuru ktory trwa srednio 36 godzin,to ci jedno bedzie odbierał?wylosuje sobie ciebie zebys byla traktowana jak ksiezniczka, i osobiscie bedzie czekal po godzinach az urodzisz gdybys nie wyrobila sie podczas jego zmiany...jezzuuu co za myslenie?

pelasia - z twoich postów wynika że masz jakieś problemy emocjonalne ze sobą ..
50 porodów , który szpital ma aż tyle w ciągu nawet 36 godzin . Ty wogóle masz dzieci i wiesz o czym piszesz ?

Dziewczyny przeczytajcie sobie co ta panna wypisuje na różnych watkach ..ha ha

Oj Ania, byś się zdziwiła...
Wiem osobiście że w Wejherowie w weekend 60 porodów to standardowa ilość (sob plus niedz), w tygodniu jest więcej, bo w weekend nie ma planowanych cc, raczej nie przyspieszają oxy (bo nie ma lekarzy) itp itd. A na dyżurze jest wtedy dwóch lekarzy.

pelasia - z twoich postów wynika że masz jakieś problemy emocjonalne ze sobą ..
50 porodów , który szpital ma aż tyle w ciągu nawet 36 godzin . Ty wogóle masz dzieci i wiesz o czym piszesz ?

Dziewczyny przeczytajcie sobie co ta panna wypisuje na różnych watkach ..ha ha
problemy emocjonalne - to masz ty, skoro smiejesz sie ze mnie za to ze przedstawiam jakie sa realia, to jest rzeczywistosc przecietnego szpitala!myslicie ze lekarz pracuje po 8 godzin?8-16?. Wlasnie tak to wyglada, chcesz sie bardziej posmiac?zapytaj jakiegokolwiek lekarza jaka jest srednia porodow...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry