Patrycja_Z
Zaciekawiona BB
Witam :-) Miałam zamiar rodzić na Raszei ale ze względu na wielotorbielowatość prawej nerki u mojej Córeczki lekarz prowadzący dał mi do zrozumienia, że rozsądniej będzie rodzić na Polnej. Trochę się nasłuchałam o tym szpitalu i nie jestem zachwycona, że będę tam rodziła ale zdrowie i bezpieczeństwo Julii jest dla mnie najważniejsze.
Może któraś z was ostatnio (w tym roku) rodziła na Polnej?
W necie podają wypowiedzi z 2005-2009r. więc mogło się wiele pozmieniać (mam taką nadzieję).
Powiedzcie mi:
-czy dziecko jest razem z mamą po urodzeniu,
-czy myją i w razie potrzeby dokarmiają dziecko, jeżeli tak to mlekiem czy glukozą
-czy mają swoje ciuszki dla maluchów i w jakim stanie
-czy można korzystać z laktatora jeżeli dziecko nie chce ssać
-czy nadal tak 'olewajaco' podchodzą do rodzących, tzn prawie nie ma położnych podczas porodu, po porodzie nie można się doprosić o pomoc itp.
-'cegiełka' nadal kosztuje 150zł? ile tata może być z rodzącą i dzieckiem po porodzie?
-jak to jest z tym zzo? dają czy nie?
W sumie tak czy inaczej i tak będę tam rodziła, bo lekarz nie mówił by tego ot tak sobie, bez powodu. Ale chciałabym się nastawić psychicznie ;-)
Może któraś z was ostatnio (w tym roku) rodziła na Polnej?
W necie podają wypowiedzi z 2005-2009r. więc mogło się wiele pozmieniać (mam taką nadzieję).
Powiedzcie mi:
-czy dziecko jest razem z mamą po urodzeniu,
-czy myją i w razie potrzeby dokarmiają dziecko, jeżeli tak to mlekiem czy glukozą
-czy mają swoje ciuszki dla maluchów i w jakim stanie
-czy można korzystać z laktatora jeżeli dziecko nie chce ssać
-czy nadal tak 'olewajaco' podchodzą do rodzących, tzn prawie nie ma położnych podczas porodu, po porodzie nie można się doprosić o pomoc itp.
-'cegiełka' nadal kosztuje 150zł? ile tata może być z rodzącą i dzieckiem po porodzie?
-jak to jest z tym zzo? dają czy nie?
W sumie tak czy inaczej i tak będę tam rodziła, bo lekarz nie mówił by tego ot tak sobie, bez powodu. Ale chciałabym się nastawić psychicznie ;-)