reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze ..... w Poznaniu

generalnie to pytaja czy sie przygotowalas jak nie to oni gola ale spokojnie mozesz to zrobic w domu albo wziasc tez swoja maszynke. tam akurat polozne sa takie spoko i idzie sie dogadac

reklama
nestea a jak sie nazywa Twoja Pani doktor?:)
ja rodziłam na lutyckiej i nie mam zastrzeżen. Podklady były, papier mialam swoj ale w szpitalu był
a rekawiczek nie pamietam ;-)

ja co prawda na Polnej ale może komuś się przyda - podkłady i papier był, rękawiczki mieli chociaż kompletnie nie zwracałam na to uwagi w takiej chwili ;) maszynkę mieli żółtą bica ;)

wieczorem przenoszę wątek do działu o szpitalach, lekarzach... :)

ja też rodziłam na lutyckiej, ale to było prawie 4 lata temu i podkłady były, papier też a rękawiczek nie pamiętam :-)

Czy któraś z mam może mi polecić naprawdę dobrego ginekologa na NFZ?W 1 ciąży chodziłam prywatnie,teraz mnie na to nie stać,a chciała bym trafić na miłego,dobrego fachowca,tym bardziej,że mam już córeczkę z wadą serca,wykrytą w ciąży i chcę wiedzieć,że lekarz zrobi usg na miejscu i się na nim zna

Pobyt w szpitalu - lista rzeczy niezbędnych

Zakład Opieki Zdrowotnej im. Franciszka Raszei
ul. Mickiewicza 2, Poznań
-niezbędnik dla mamy: 2 koszule, majtki poporodowe, kapcie, klapki pod prysznic, przybory higienieczne, stanik do karmienia, dokumenty
-niezbędnik dla dziecka: pieluszki jednorazowe, krem na odparzenia/puder, pieluszki tetrowe, przybory higienieczne
Cena porodu rodzinnego: 50 zł
Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego
ul. Polna 33, Poznań
-niezbędnik dla mamy: 2 koszule, majtki poporodowe, kapcie, klapki pod prysznic, przybory higienieczne, stanik do karmienia, dokumenty
-niezbędnik dla dziecka - gwarantowany przez szpital
Cena porodu rodzinnego: 150 zł
Szpital Wojewódzki w Poznaniu
ul. Juraszów 7/19, Poznań
Cena porodu rodzinnego: bezpłatnie
Klinika Św. Rodziny Szpital Położniczo - Ginekologiczny
ul. Jarochowskiego 18, Poznań
Cena porodu rodzinnego: 300 zł

reklama
Ja chodze do Bartlewicz na ul. Solną nr do recepcji 61 857 26 26 jest super i bardzo ostrożny, delikatny i zawsze powie jak coś nie tak z dzieckiem i że trzeba zrobić dodatkowe badania. Ja i moja bratowa jesteśmy zadowolone ja chodze do niego na NFZ ona prywatnie. Wiadomo że na NFZ ma 10 min na pacjentkę a prywatnie 30 minut ( na hetmańskiej) ale zawsze jeżeli coś jest nie tak to poświęca więcej czasu. Po moich przejściach w ciąży powiem z czystym sercem że jest świetny i polecam go każdej kobiecie.

Do góry