reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

no i właśnie boje się troche tej opieki na położniczym.tego ze nie można oczekiwać od tych pań pomocy.to moja pierwsza ciąża i doświadczenia troche mi brakuje :)

reklama
dziewczyny, mam pytanie o poród na wołoskiej w mswia.
ile kosztuje wynajęcie sali do porodu rodzinnego?
ile kosztuje vip-room?
jakie są warunki na oddziale położniczym? tzn standard w salach, czy łazienki są przy każdej sali?
no i jak jest tam z dostaniem sie?czy jest możliwosc oberzenia oddziału przed porodem?

Jedno jest pewne, w tym szpitalu mają bardzo dobrą opiekę medyczną dla dzieciaczków którym coś po porodzie dolega, a to jest bardzo ważne. A jak trzeba to panie z noworodków przyjda i pokażą jak karmić czy przewijać. To w końcu one są dla nas a nie my dla nich. Stanowczo trzeba się domagać swoich praw i ignorowac ich nastroje. Najlepiej jednak pójdź i zobacz czy szpital Ci odpowiada, jakie są położne i potem zdecydujesz. Powodzenia :)

Witam , poszukuje dobrego lekarza lub centrum medycznego na Tarchominie. Czy ktos cos slyszal o Dagis? W NZOZ na Ksiazkowej trzeba czekac miesiac na wizyte. W zwiazku z ciaza wolalabym znalezc lekarza z normalnym terminem wizyt, i zeby mieli USG na miejscu. Dzeiki za wszelkie informacje. Pozdrawiam

Elżbietka pisze:
dziewczyny, mam pytanie o poród na wołoskiej w mswia.
ile kosztuje wynajęcie sali do porodu rodzinnego?
ile kosztuje vip-room?
jakie są warunki na oddziale położniczym? tzn standard w salach, czy łazienki są przy każdej sali?
no i jak jest tam z dostaniem sie?czy jest możliwosc oberzenia oddziału przed porodem?

witam! w piatek bede miala tam cesarke wiec jak chcesz moge sie wszystkiego dowiedziec i jak tylko wroce ze szpitala to napisze co i jak. Zapytam tez o cene porodu naturalnego. Z tego co wiem nie ma problemu z obejrzeniem oddzialu. Poprostu idzie sie do oddzialowej i ona juz pokaze.
Mialam rodzic na Zelaznej ale pojawily sie pewne komplikacje i zostalam zapisana w mswia na cesarke...:/
Pozdrawiam

Przejżałam kilka stron i ciągle tylko mowa o Żelaznej, Madalińskiego i Bielańskim i powiem szczerze, że idę na łatwizne i pytam wprost co sądzicie do STARYNKIEWICZA? i jak jest z cenami tam?
Jesli któraś Mamusia mogłaby mi odpowiedzieć to byłabym bardzo wdzięczna :)

Elżbietka! Bylam dzisiaj w MSWiA. Sprawa wyglada tak: porod rodzinny kosztuje 100zl, znieczulenie 500zl, indywidualna opieka poloznej 600 zl. Sale porodowe sa sliczne. Zolto-pomaranczowe sciany, worki sako, pilki, lozka porodowe. Pokoje w ktorych jest sie "po" maksymalnie 4-osobowe. Personel bardzo mily. Lazienka wspolna na korytarzu. W sumie jest 12 lozek.
Potrzebne dokumenty:
-skierowanie do szpitala
-dowod osobisty ( z aktualnym nazwiskiem lub akt slubu)
-aktualna ksiazeczka ubezpieczeniowa lub druk ZUS-RUMA
-karta ciazy

Wyniki badan:
-HBS,WR, grupa krwi
-usg zrobione w I, II, III trymestrze ciazy
-ostatnia morfologiai badanie moczu
-przy ujemnym Rh u matki-okreslony poziom przeciw cial

Jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze.
Warto tez samemu jechac i zobaczyc.

Pozdrawiam!! ;)

reklama
Do góry