reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Hej, też się zastanawiam nad porodem w tym szpitalu, czy napiszesz coś więcej? W której sali rodziłaś, czy wynajęłaś sobie połóżną do porodu?
Nie wynajmowałam położnej. Ja na początku próbowałam rodzic naturalnie, potem oxy i zakończyło się cesarką. Opieka po porodzie naprawdę wspaniała. Pomijając fakt że lekarze ratowali mi życie i jak widać im się udało. :) Gdyby ta cesarka nie odbyła się w tym szpitalu klinicznym to mogłoby to się skończyć inaczej. Także jestem wdzięczna tamtym lekarzom, położnym, pielęgniarkom i całej ekipie.

Dziewczyny mam tą prośbę. Nie wiem co robić.
Chodzę do lekarza do przychodni przyszpitalnej na Starynkiewicza. I tam też chciałabym rodzić,ze względu na ewentualne komplikacje przy porodzie. Niestety ten lekarz uważa że powinnam rodzić naturalnie,że powinnam jednak spróbować. Według opinii dwóch innych lekarzy (Luxmed i prywatnie) rozwiązanie powinno być przez cc. Jak byście zrobiły aby jednak rodzić na Starynkiewicza a rodzić przez cc?

Czy mógłby ci ten prywatnie napisać skierowanie na cc pod koniec ciąży? Zapytaj się.

Jak przyjdziesz że skierowaniem na cc to na sarynkiewocza czy będą chcieli czy nie będą musieli ci zrobić cc.

Dziękuję Ci za odpowiedź. Ze skierowaniem nie powinno być problemu. Tylko że właśnie trochę obawiam się reakcji lekarza prowadzącego.

reklama
On nie ma nic do gadania. Masz prawo zasięgnąć opinii innego lekarza i jeśli ten widzi podstawy do wypisania skierowania na cc, to prowadzący nie powinien komentować. A jeśli cokolwiek by powiedział to wystarczy powiedzieć że 2 specjalistów miało jednak odmienna opinie i posluchalas większości. A jak będzie coś jeszcze gadać to możesz pojechac mu po ambicji. Niestety niektórzy lekarze chcą tylko sn i już. Nie rozumieją ze czasami cc jest lepsze.
Są to porównywane porodu, inne części ciała bola + po cc 2 lata nie możesz być w ciąży ale czasami lepiej cc.

Do góry